Taximetriştii trebuie să îşi monteze noi case de marcat

Autori


Pe lângă comercianţii care au operaţiuni cu numerar, şi pentru taximetrişti există obligativitatea legală de a deţine case de marcat cu jurnal electronic, conform ultimelor reglementări în materie fiscală, în conformitate cu HG nr. 804/2017, respectiv OUG nr. 20/2017, prin care s-a modificat OUG nr. 28/1999 privind deţinerea şi utilizarea caselor de marcat fiscale. Cu toate că termenul de implementare a noilor case de marcat fiscale a fost 1 noiembrie 2018, pentru domeniul taximetriei a fost aplicată „legea prevenţiei“ (OUG nr. 44/2018) ce presupune acordarea unui răgaz operatorilor economici pentru efectuarea demersurilor necesare de achiziţie a noilor case de marcat. Acest termen expiră la 31 ianuarie 2019, dată până la care nu se vor aplica sancţiuni. În cazul în care acest termen nu se prelungeşte, atunci ANAF poate trece la aplicarea de amenzi ce pot ajunge până la 50.000 de lei, coroborat cu suspendarea autorizaţiei de taxi. „În subsidiar, ANAF poate să nu accepte rapoartele zilnice ce trebuie transmise în format electronic de către comercianţii ce nu au casa de marcat înregistrată de ANAF pe noile cerinţe. În momentul în care serverele ANAF vor comunica on-line cu fiecare casă de marcat fiscală, operatorii economici ce nu au în dotare o astfel de casă de marcat nu vor putea să raporteze către ANAF încasările“, au precizat reprezentanţii Blue Royal, distribuitor autorizat de case de marcat.

Există doar doi producători de case de marcat pentru taximetrie

Potrivit datelor preluate de pe site-ul Ministerului Finanţelor, în prezent există doar doi producători de case de marcat pentru taximetrie, avizaţi conform normelor în vigoare, respectiv: Romlogic – producătorul modelului Equinox P V2 şi Selirom – producătorul ELITAX TA-100/M3. Despre dispozitivele produse de Romlogic, distribuitorul Blue Royal a precizat: „Dispozitivul Equinox, pe lângă cele două funcţii ce le îndeplineşte obligatoriu în domeniul taximetriei un astfel de aparat (aparat metrologic de măsurare a distanței şi casa de macat) are şi o a treia funcţie integrată – tableta cu sistem android, ce poate fi folosită în activitatea taximetriştilor (preluare comenzi, rute optime prin waze şi google maps) pe care se poate instala orice fel de aplicaţie necesară“.
Blue Royal este principalul distribuitor al producătorului Romlogic, având reprezentativitate unică pe 14 judeţe, la nivel national. Firma amintită este, de altfel, singurul distribuitor pe zona Olteniei al caselor de marcat produse de Romlogic.
Service-ul este asigurat de către producător prin service-urile autorizate de acesta la nivel național. Distribuitorul face toate demersurile de optimizare a montajului folosind service-ul agreat pe plan local, sau în funcţie de gradul de încărcare, de redistribuire a eforturilor către service-urile din proximitate. Lista cu service-urile autorizate se poate consulta pe site-ul producătorului, www.romlogic.eu.

Sfaturi pentru taximetrişti

Din cauza contextului pieţei, termenul de livrare poate ajunge la 30 de zile. Este un proces complex ce ţine de numărul de solicitări,
programarea montajului, autorizarea metrologică şi fiscalizarea la ANAF a fiecărui aparat, informează distribuitorul Blue Royal.
„În contextul în care termenul legal de implementare a rămas unul foarte scurt, recomandăm tuturor potenţialilor clienţi să se asigure ca,
în momentul în care aleg să înceapă demersul de a înlocui actualele case de marcat fiscale, să țină cont de disponibilitatea stocului, termenul de livrare și, evident, termenul de montaj. Blue Royal este pregătit în acest context, cu stocuri necesare pentru a acoperi solicitările, dar și cu partea logistică de montaj și service. Suntem susținuți de către ANAF și metrologia pe plan local, în acest proces, având cu aceștia o comunicare foarte bună pentru a scurta timpul de implementare“, au informat reprezentanţii Blue Royal.

Date de contact Blue Royal:
Nr. telefon: 0740 259 172 şi 0785 706 376
E-mail: [email protected]
www.blue-royal.ro


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 aprilie 2019

Publireportaj

» Patrioții cu gura versus patrioții cu fapta – Primarii liberali readuc la viață patrimoniul românesc
» UNIC vă aşteaptă cu cadouri de mii de euro, de Paşte
» Rednex vine la WE Love Retro Craiova
» Peste 100 de metri pătrați de baruri îi așteaptă pe petrecăreți, ÎN PREMIERĂ, la WE LOVE RETRO Craiova
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Construire gradiniță în comuna Ghidici, judeţul Dolj”

Dolj

» Adriana Ungureanu, despre opera „Mefistofele“: „Venim să vedem pe scenă pornografie și droguri în Săptămâna Mare?!“
» Zidul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, pictat de elevi
» Fantoma cartierului chinezesc a bântuit Consiliul Local Craiova. Marian Vasile: Hai să nu mai stăm cu acea rușine pe strada Caracal!
» Trei spărgători de bancomate, condamnaţi definitiv
» „Scump, dom`le, scump!“ – preţuri mari în pieţele craiovene (GALERIE FOTO)

Gorj

» Transalpina nu va fi deschisă de Paşte pentru că iarna a revenit la Rânca
» Biletele de tratament din perioada Paştelui, refuzate de pensionari
» CAS Gorj lucrează încă după bugetul de anul trecut
» Sunt deschise cele trei centre pentru sacrificarea mieilor
» Întreruperi energie electrică de mâine

Sport

» „Elitele“ Craiovei au contabilizat patru puncte în runda a 16-a
» SCM „U“ Craiova, la primul joc cu Timişoara din play-off
» „Leii“ nu renunţă la luptă
» Voleibaliştii luptă la Steaua

Sanatate

» Măşti şi uleiuri benefice pentru păr
» Care este alimentaţia corectă în timpul sarcinii

Magazin

» Topul celor mai cunoscute superstiţii românești
» Beneficiile amestecului de miere cu nuci
» Cercetătorii au descoperit lacuri ”fantomă” pe suprafaţa lui Titan, luna lui Saturn
» Zece curiozităţi despre Charlie Chaplin
» Horoscop
» Bancul zilei

Top