22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajȘtefan Stoica, președinte PNL Dolj: „PNL Dolj cere Alianța pentru Sănătate!“

Ștefan Stoica, președinte PNL Dolj: „PNL Dolj cere Alianța pentru Sănătate!“

„Domnul Prioteasa are obligația ca, împreuna cu președinții Consiliilor Județene Iași și Cluj, să solicite guvernului Dăncilă să le permită să acceseze fonduri europene pentru construcția Spitalelor Regionale de Urgență“

– Domnule Ștefan Stoica, în prezent, în interiorul Partidului Național Liberal, filiala Dolj, se desfășoară competiția internă pentru stabilirea candidatului PNL pentru funcția de primar al Craiovei. Cum se desfășoară această competiție?
– După cum știți, în conformitate cu deciziile Biroului Permanent Național al PNL, competiția este deschisă până în primăvară. În această perioadă, toți cei înscriși în această cursă își fac publice planurile și strategiile de campanie astfel încât, la final, cel mai bine plasat și care are cele mai mari șanse să câștige să fie desemnat. Vreau să vă spun un lucru: oricare dintre cei șase competitori va fi desemnat, este pregătit să conducă orașul. Și nu este doar o vorbă ce vă spun. Noi, liberalii, avem soluții pentru marile probleme ale orașului și acest lucru îl putem proba prin toate inițiativele pe care le-am avut și le avem în prezent. Iar acest lucru este valabil nu doar la nivel de oraș, ci și de județ.

– Puteți da exemple concrete de astfel de planuri care s-au desprins în urma dezbaterii interne din partid?
– M-aș referi, în primul rând, la situația Spitalului Regional pe care guvernul ar fi trebuit să îl construiască și pentru care exista deja finanțare de la Bruxelles. Doar că executivul doamnei Dăncilă refuză să acceseze acești bani. E de înțeles de ce – banii europeni sunt greu de furat. Pentru a rezolva acest blocaj, am lansat inițiativa înființării Alianței pentru Sănătate. Din această Alianță ar urma să facă parte Consiliile Județene din Cluj, Dolj și Iași, și să acceseze ele fondurile necesare construirii celor trei spitale regionale, pentru că, este evident, guvernul este incompetent.

– Aveți astfel de exemple și pentru Craiova?
– Sigur. Ne dorim să rezolvăm problema spinoasă a blocului S200. De aproape 30 de ani nu reușim să terminăm această construcție. La un moment dat, ea a fost transferată prin hotărâre de guvern către Universitate și s-a reușit anveloparea ei. Dar, este clar că Universitatea nu are fonduri pentru a o termina și, în plus, are și spațiu excedentar. De aceea, ne-am dori ca municipalitatea să preia această construcție și să o transforme în Noul Palat Administrativ al Craiovei. Acest lucru se poate face tot prin hotărâre de guvern, așa cum a fost transferat și data trecută. Să nu uităm că atât clădirea centrală a Primăriei, cât și sediul de la Palace trebuie să intre în reparații capitale. Sper să nu ne trezim că domnul Genoiu va închiria spații de la cine știe ce firmă. În S200 se pot muta nu doar birourile primăriei, ci și ale serviciilor din subordinea acesteia, care, acum, sunt răspândite peste tot în oraș. În felul acesta, în noul Palat Administrativ poate funcționa un ghișeu unic, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să alerge prin toată Craiova după diverse acte.

– În momentul de față, PNL se află în plină ofensivă împotriva PSD, atât pe plan național, unde a depus moțiune de cenzură, cât și pe plan local. Credeți că această ofensivă va avea succes?
– În mod sigur. Vede toată lumea că actuala guvernare PSD-ALDE este catastrofală și că a dus țara pe marginea prăpastiei. De aceea, cred că actualul guvern nu mai are șanse să reziste, iar Dragnea, ca personaj politic, este terminat. Cât despre situația la nivel local, este clar că trendul este unul crescător pentru noi. Iar acest lucru înseamnă că administrația locală și județeană vor fi, din 2020, liberale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS