10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCârcea - o zonă modernă de locuit, sport şi agrement

Cârcea – o zonă modernă de locuit, sport şi agrement

Situată în apropierea Craiovei, comuna Cârcea a beneficiat în acest an de investiţii majore în infrastructură şi modernizare. Proiectele au vizat inclusiv cartierele rezidenţiale şi vor continua şi anul viitor. Comuna a făcut însă paşi importanţi spre dezvoltare, are acum policlinică, terenuri de sport acoperite şi zonă de agrement.

Comuna Cârcea s-a extins în ultimul timp şi are în componenţa sa cartierele rezidenţiale Banu Mărăcine, zona Ford, cartierul Pelendava, cartierul Metro care se duce până în Plaiul Vulcăneşti.
Pentru această zonă, anul 2018 a fost unul foarte bun, după cum spune chiar primarul Valerică Pupăză, care are deja proiecte şi pentru anul viitor.
„Am finalizat investiţiile pe care le aveam de făcut şi mă refer la apă şi canalizare în zona Banu Mărăcine pe toate străzile care apaţin domeniului public. Acum suntem în licitaţie pentru modernizarea străzilor din zona respectivă. Avem în derulare şi în Cârcea modernizarea drumurilor locale, care presupune asfaltarea străzilor, amenajarea şanțurilor carosabile şi trotuare şi accesele pietenoale în fiecare proprietate. Vorbim de peste 20 de kilometri de asfaltare şi modernizare a străzilor. Este o investiţie de două milioane de euro. La Cârcea avem şi apă, şi canalizare. La nivel de comună, în 2018 am investit peste 15 milioane de lei. În licitaţie se află şi proiectul de apă şi canalizare în cartierul Pelendava, după care va urma asfaltarea“, a spus primarul Valerică Pupăză.
În comună au fost făcute investiţii în domeniul sănătăţii. „Consilul Local a făcut o strategie pe termen scurt, mediu şi lung în care am luat în calcul să facem ceea ce este mai important şi se impune la momentele respective, cu o urgenţă oarecare. Şi pentru partea de sănătate am găsit de cuviinţă să facem un centru medical în care să existe o farmacie, cabinetele medicilor de familie şi cabinete ale medicilor de alte specializări. Practic avem o policlinică în locul dispensarului care avea doar cabinetul medicului de familie. Este un spaţiu de 400 mp, pe două niveluri, cu lift, cu rampă“, a mai spus primarul.

Investiţii în educaţie, cultură, sport şi agrement

Tot pe baza strategiilor de dezvoltare a comunei Cârcea s-au făcut investiţii importante pe domeniile cultură şi sport. „Am realizat un teren de fotbal cu gazon, care are gradene, are nocturnă. Lângă el este un teren sintetic, care este multifuncţional, unde se poate juca şi tenis, şi handbal, şi baschet. Aceste spaţii sunt pentru locuitorii comunei Cârcea, şi nu numai. Aici s-a antrenat şi echipa Craiovei. Consiliul Local a stabilit nişte tarife de închiriere şi cine este doritor să practice sport poate să vină să închirieze. O dată pe săptămână este intrare gratuită. A fost stabilită ziua de vineri. Având nocturnă, vara puteau veni şi după ora 20.00 ca să fie răcoare“, a spus primarul Valerică Pupăză. Tinerii din Cârcea sunt încurajaţi să facă sport. La nivelul comunei există şi două echipe de fotbal, una în liga a V-a, care este compusă din tineri din Cârcea, şi o echipă de Liga a IV-a, care este în divizia D şi care are patru – cinci jucători din Cârcea şi restul din alte localităţi.
Altă investiţie importantă în Cârcea este centrul cultural, o clădire cu 2.000 mp. „La centrul cultural se află o bibliotecă, spaţii pentru depozitare, spaţii de lectură, sală de spectacole de 250 de locuri. Avem un foaier unde se pot face expoziţii, o sală IT, o sală multifuncţională, unde cetăţenii pot să socializeze, să bea o cafea, un suc, să joace biliard, bowling sau tenis de masă. Avem chiar şi o discotecă. Şi tot în cadrul acestei clădiri, care se învecinează cu cele două terenuri de sport, avem şi vestiarele fotbaliştilor şi avem sală de fitness şi sală de sport. Sunt investiţii care le-a făcut Consiliul Local“, a subliniat primarul.
Şi pentru liceu sunt proiecte importante. „Avem un proiect în derulare privind modernizarea cantinei, amenajarea curţii interioare şi închidere parţială a curţii liceului. Consiliul Local se gândeşte să asigure o masă caldă copiilor de la Liceul Tehnologic, să facem un fel de after school. Copiii să rămână după orele de curs şi să îşi facă temele acolo asistaţi de unu – doi profesori, pentru că sunt părinţi care nu au timp sau nu se pricep să îi ajute. Vrem să le dăm un sprijin copiilor prin această metodă“, a mai spus primarul Valerică Pupăză. În Cârcea a fost amenajată şi o zonă de agrement lângă un lac pentru cei care vor să meargă la picnic sau la grătar. Zona respectivă este plasată şi lângă o pădure.
Investiţiile au atras mulţi locuitori la Cârcea. Potrivit edilului, anul acesta au fost eliberate 350 de autorizaţii de construcţie. Primarul spune că oameni vin să îşi construiască locuinţe, având în vedere că este zonă în apropierea municipiului şi fără probleme din punct de vedere al poluării sau al inundaţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS