3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Malu Mare, în sărbătoare de Ziua Naţională

Comuna Malu Mare, în sărbătoare de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României a fost marcată şi în comuna Malu Mare. Evenimentele dedicate Centenarului Marii Uniri au debutat la ora 10.30 cu o depunere de coroane la monumentele ridicate în cinstea eroilor căzuţi în lupte în Primul şi în Al Doilea Război Mondial. Primarul Ilie Dodocioiu, consilierii locali, reprezentanţi ai instituţiilor publice, precum şi localnici au mers în satul Preajba Veche pentru a ţine un moment de reculegere în memoria soldaţilor care şi-au pierdut viaţa pentru a realiza Marea Unire.

Depuneri de coroane s-au făcut însă şi la Monumentul Ostaşilor Români, complet renovat de curând, situat vizavi de Liceul Agricol din Malu Mare. Aici, la ora 11.00, autorităţilor locale li s-au alăturat şi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dolj, în frunte cu vicepreşedintele Cosmin Vasile. „Am împărtăşit şi noi bucuria tuturor românilor în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire şi ne încântă participarea masivă din partea populaţiei la evenimentele organizate de primărie. Astăzi, Dumnezeu a fost român pentru că vremea a fost frumoasă şi ne-am putut bucura cu toţii de Ziua Naţională a României“, a spus Ilie Dodocioiu, primarul din Malu Mare.
După momentele solemne, cei prezenţi au putut asista şi la un spectacol folcloric oferit de elevii de la Şcoala Gimnazială din Malul Mare. Aceştia au prezentat momente muzicale şi dansuri, fiind îmbrăcaţi în straie populare, cu însemnele tricolore. Toţi cei prezenţi s-au prins într-o mare horă a unirii, iar apoi autorităţile locale au oferit o masă tradiţională, din care nu putea lipsi fasolea cu cârnaţi şi ciolan. Sărbătorirea Zilei Naţionale a României a continuat pentru locuitorii din Malu Mare şi cu alte momente artistice, pregătite de grupuri de copii şi tineri din localitate.
„Într-un astfel de moment important în istoria ţării noastre trebuie să ne amintim că numai uniţi putem face ceva pentru România. E bine ca măcar în astfel de momente să dăm uitării dezbinările cauzate de ideologiile politice. Suntem români şi cu toţii trebuie să luptăm pentru desăvârşirea României şi de acum înainte. Avem nevoie de unitate pentru a fi duse la bun sfârşit proiectele importante de dezvoltare economică şi socială a ţării, aici fiind incluse şi cele care privesc în mod direct localităţile mai mici, aşa cum este şi Malu Mare“, a spus primarul Ilie Dodocioiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS