Muzeul Olteniei Craiova găzduieşte expoziţia „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“

Autori


Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, în parteneriat cu Muzeul Regiunii Porților de Fier – Drobeta Turnu Severin, vernisează marți, 20 noiembrie 2018, ora 11.00, la sediul său din strada Popa Șapcă nr. 8, expoziția itinerantă „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“.
Reprezentând un itinerariu paleontologic ce parcurge județul Mehedinți în timp și spațiu, expoziția „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“ prezintă piese reprezentative de la depozitele jurasice din Șvinița, de la cele miocene și pliocene din Bahna, Malovăț, ajungând până la cele cuaternare de la Salcia.
Ca reprezentare tematică, expoziția aduce în fața publicului craiovean Rezervația Paleontologică Svinița, cu cele patru puncte fosilifere importante: Saraorski, Tiganski, Vodiniciki, importantă arie de interes științific internațional, fiind una dintre cele mai importante regiuni fosilifere de acum 170 de milioane de ani – 120 de milioane de ani.
De asemenea, un segment important al discursului expozițional îl reprezintă punctul fosilifer Batoți, ce este un depozit de referință pentru micro/macroflora paleofloristică din România. În depozitele acestuia, au fost identificate 50 de specii de macrofloră, reprezentând singurul sit cu plante fosil de vârstă Ponțian inferior cunoscut până în prezent, în România.
Secția de Științele Naturii va găzdui expoziția „Vârstele Pământului – Specii de fosile din Mehedinți“, până în luna martie 2019, fiind deschisă publicului larg cu un program de vizitare de marţi până duminică, între orele 9.00 şi 17.00.


Comenteaza acum

Alte stiri

16 aprilie 2019

Mehedinţi: Prins băut la volan

Poliţişti din cadrul Postului Cujmir au depistat, ieri, în trafic un bărbat de 39 ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe raza satului Cujmirul Mic, după ce a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, ...

Sumarul ediției de joi, 25 aprilie 2019

Top