12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist PRIORITY MEDICAL: „90% dintre copiii evaluaţi prezintă o poziție posturală incorectă și 30% tulburări de mers“

Dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist PRIORITY MEDICAL: „90% dintre copiii evaluaţi prezintă o poziție posturală incorectă și 30% tulburări de mers“

Campania „Fii un părinte responsabil şi verifică gratuit starea de sănătate a copilului tău!“, derulată de clinica PRIORITY MEDICAL, în parteneriat cu Gazeta de Sud, a ajuns la final. În perioada 1 – 31 octombrie, specialiștii în Endocrinologie Pediatrică și Kinetoterapie Pediatrică au oferit consultaţii gratuite, cu scopul de a atrage atenţia (în special a părinţilor, deoarece ei sunt primii care îi observă pe copii) asupra tulburărilor de statică vertebrală, cu posibile consecinţe în viitor. „Cele mai frecvente tulburări de postură pe care le-am întâlnit în cadrul evaluării sunt atitudinile cifotice, scoliotice și lordotice, dar și piciorul plat. Unul dintre factorii favorizanți pentru apariția unei posturi vicioase este timpul petrecut la birou sau în bancă, în detrimentul activităților fizice. Din totalul copiilor evaluați în cadrul acestei campanii, 90% prezintă o poziție posturală incorectă și 30% tulburări de mers“, a spus dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist endocrinologie, medic primar medicină de laborator – PRIORITY MEDICAL.
Specialiştii atrag atenţia că este importantă o evaluare periodică a copiilor. Astfel se poate urmări dezvoltarea corectă și se poate recomanda începerea unui program de recuperare individualizat încă din stadiul incipient al afecțiunilor. „Pentru dezvoltarea armonioasă a copilului ne propunem să obținem: combaterea contracturilor musculare, conștientizarea posturii corecte, menținerea sau creșterea mobilității articulare și tonifierea musculaturii posturale. De multe ori, durerile musculare și osoase sunt catalogate ca „dureri de creștere“, când, de fapt, ele sunt rezultatul unei posturi incorecte. Dorim să le atragem atenția părinților asupra importanței pe care trebuie să o acorde atunci când aleg încălțămintea pentru cei mici. Aceasta trebuie să prezinte anumite caracteristici: să nu fie cu 1−2 numere mai mare decât mărimea potrivită, să fie din material de calitate (piele) şi să fie flexibilă inclusiv talpa. Este extrem de important ca părinţii să nu le cumpere copiilor încălțăminte second-hand, să nu le dea încălțămintea fraților mai mari şi să nu se exagereze purtarea pantofilor tip „balerini“. Benefic pentru copil este și mersul desculț (mai ales când începe să facă primii pași)“, a adăugat dr. Alexandra Buzatu-Lang.
În cei zece ani de când oferă servicii medicale de excelenţă în Craiova, PRIORITY MEDICAL a derulat nenumărate campanii care s-au dorit a fi un parteneriat pentru sănătate şi care au vizat atât copiii, cât şi adulţii. Dacă vă preţuiţi sănătatea, adresaţi-vă specialiştilor clinicii PRIORITY MEDICAL, str. Pandurilor nr. 33A (cartier Valea Roșie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS