22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum prevenim bolile coloanei vertebrale

Cum prevenim bolile coloanei vertebrale

În ultimii 20 de ani, patologiile la nivelul coloanei vertebrale sunt într-o creștere alarmantă. Durerile de spate sunt pe locul I ca incidență la nivel mondial, depășind cu mult hipertensiunea arterială (locul II) sau diabetul zaharat (locul III). Specialiştii PRIORITY MEDICAL spun că trebuie să avem grijă de sănătatea copiilor noştri, cu atât mai mult cu cât durerile de spate pleacă din copilărie. Statistica medicală este dezamăgitoare: scolioza apare la 10% din elevii școlilor primare, 30% dintre elevii de şcoală generală şi 79% dintre elevii de liceu, iar 60% dintre ei suferă de dureri ale coloanei vertebrale, din cauza greutăţii prea mari a ghiozdanului. „Renumitul fiziolog Charles Sherington, laureat al Premiului Nobel, a descris sistemul pentru menținerea posturii ca fiind «cel mai nesigur și nedemn de încredere dintre toate». Întrucât la nivel naţional, bolile de statică vertebrală constituie una dintre cele mai mari probleme apărute la vârsta şcolii, acestea afectând, uneori foarte grav, sănătatea viitorului adult, se conturează necesitatea de programe naţionale profilactice. Încă din primii ani de viață ai copilului, este important să se urmărească etapele de dezvoltare ale copilului: mersul, poziția, evoluțiile pe care acesta le realizează de-a lungul timpului. Este importantă educarea copilului pentru a avea o poziție corectă pe scaun, în bancă, la masă, la calculator, dar trebuie învăţat şi cum să poarte ghiozdanul. Accelerarea creşterii poate determina numeroase alterări ale formei şi dimensiunilor corporale şi are efect asupra gradului de elasticitate al muşchilor, precum şi a flexibilităţii, toate acestea influenţând postura la copil. Evaluarea posturală este o cale către un diagnostic corect și pentru prevenirea diferitelor deficiențe posturale. O diagnosticare precoce a deficiențelor posturale are un aport incredibil în recuperare“, a spus dr. Alexandra Buzatu-Lang, medic specialist endocrinologie PRIORITY MEDICAL.
Practicarea exerciţiilor fizice în scop profilactic este indicată, având în vedere efectele benefice asupra dezvoltării fizice armonioase, păstrării posturii corecte a corpului sau corectării deficienţelor de postură.
Fii un părinte responsabil şi verifică gratuit starea de sănătate a copilului tău la PRIORITY MEDICAL, str. Pandurilor nr. 33A. Campania se adresează copiilor cu vârste între 2 şi 16 ani, iar pentru programare puteţi suna la numărul 0351.408.366.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS