Ion Prioteasa: „Mutăm centrul de greutate al investițiilor Consiliului Județean către infrastructura de transport“

Autori


Strategia investițională a Consiliului Judeţean Dolj pentru perioada 2018-2020 are ca obiectiv prioritar îmbunătățirea rețelei rutiere a județului. În acest sens, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, semnarea contractului de execuție pentru modernizarea unui tronson din drumul 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți. Lucrările, cu o valoare de peste 10 milioane de lei, inclusiv TVA, sunt finanțate cu fonduri obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. „Pe măsură ce intervențiile noastre majore în sfera sănătății se apropie de finalizare, ne-am propus să mutăm centrul de greutate al investițiilor Consiliului Județean pentru a doua parte a acestui mandat către domeniul infrastructurii de transport. Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară a fost finalizată și a devenit funcțională în acest an, iar investițiile în modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe și în reabilitarea interioară a spațiilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova se află și ele în stadii avansate, astfel încât putem începe să ne concentrăm eforturile și resursele către rețeaua de drumuri.
Avem de partea noastră avantajul finanțărilor consistente din surse nerambursabile pentru infrastructura rutieră, care se traduc în contracte deja semnate cu o valoare totală de peste 85 de milioane de euro, cărora li se adaugă alte proiecte, selectate sau aflate în etapa de precontractare, care cumulează alte peste 55 de milioane de euro.
Din aceste fonduri, o parte semnificativă, de aproape 30 de milioane de euro, a fost obținută de la guvern, prin patru proiecte depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Între acestea se înscrie și modernizarea unui segment din drumul județean 606C, pentru care licitația a fost recent finalizată, astfel încât am putut semna contractul de execuție cu firma care va realiza lucrarea.
Vorbim despre un tronson important, întrucât el intră în componența traseului gândit pentru a asigura accesul către culele din localitățile Cernătești și Brabova, două monumente istorice de interes național, pentru care avem aprobate, prin Programul Operațional Regional, două proiecte care vizează restaurarea acestor clădiri și transformarea lor în puncte muzeale“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
O altă porțiune din acest itinerar cultural-turistic este reprezentată de drumul DC 120, care asigură legătura între comunele Cernătești și Gogoșu și pe care Consiliul Județean l-a preluat în administrare, de la cele două primării, în vederea modernizării cu fonduri proprii. În acest caz, procedura pentru atribuirea contractului de lucrări, cu o valoare estimată de aproape 4 milioane de lei, este în plină desfășurare.
„Tot în derulare se mai află o serie întreagă de licitații care vizează drumuri județene, precum modernizarea DJ 652A, între comuna Cârcea și zona Aeroportului Internațional Craiova, reabilitarea celui de-al doilea tronson al DJ 643D, care pornește din Bulzești și ajunge la granița cu județul Vâlcea, sau modernizarea DJ 542, între Dăbuleni și limita județului Olt – aspect care ne îndreptățește să credem că perioada următoare va fi una intensă în ceea ce privește îmbunătățirea infrastructurii rutiere“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
Contractul Modernizare DJ 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, tronsonul km 14+320 – 19+100, care asigură accesul la punctele de interes cultural și natural incluse în circuitul transfrontalier Dolj – Vratsa, cu o valoare inițial estimată la 14.117.170 lei, cu TVA, a fost atribuit, în urma licitației, societății ERPIA SA, la prețul de 10.705.700 lei, cu TVA, având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.
Modernizarea infrastructurii rutiere este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Dolj întrucât aceasta reprezintă un element fundamental pentru dezvoltarea economică a județului. Proiectele majore de drumuri însumează cea mai mare suprafață pe care CJ Dolj a avut-o ca și investiție din ’90 și până în prezent, fiind începute proiecte pentru 200 km. „Pentru a atrage investitorii în Craiova sau în orice zonă din județ, trebuie să avem drumuri, apă, canalizare, condiții civilizate. Infrastructura este prioritară în acest an“, a declarat Ion Prioteasa.


Comenteaza acum

Alte stiri

15 aprilie 2019

Expoziţie de pictură la Târgu Jiu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj organizează joi 18 aprilie vernisajul expoziției „Geneza” semnată de pictorul Gelu Costea. În sala „Florin Isuf” începând cu ora 12.00 publicul poate admira o expoziție ...

Sumarul ediției de marţi, 23 aprilie 2019

Actualitate

» (Video) Atacator sinucigaş, surprins de camerele de luat vederi înainte de a detona bomba în una din bisericile din Sri Lanka. Bilanţul a ajuns la 130 de morţi
» Comisia „Iordache” dă astăzi raport pe proiectele de modificare a codurilor penale
» Sfântul Gheorghe, unul dintre cei mai îndrăgiţi în rândul creştinilor. Când se va celebra sărbătoarea în acest an

Publireportaj

» No Mercy vine la We Love Retro Craiova
» Pe 26 mai, dați PSD ceea ce merită: NIMIC!
» Deputat Ion Cupă, ALDE Dolj: „Avertismentul celor de la Ford trebuie luat în serios“

Dolj

» CEO lucrează la conductele punctelor termice 1 și 2 din cartierul 1 Mai. Apa caldă, oprită în zonă până deseară
» Se opresc gazele pe două străzi din Craiova
» Elevii din Craiova nu vor avea deocamdată transport gratuit
» Unde s-au dus banii din taxele craiovenilor în 2018
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiovean condamnat pentru tras cu cardul, urmărit internaţional
» S-au urcat beţi la volan, în ziua de Florii

Gorj

» Gorj: Ninge la Rânca
» Viceprimarul din Bumbeşti-Jiu, găsit în incompatibilitate de ANI
» Ministrul Apelor și Pădurilor, în vizită de lucru în judeţul Gorj
» 4,13 milioane de euro pentru construirea podului de la Meri din Defileul Jiului
» Pachete cu alimente pentru familiile sărace din municipiu
» Scandal pe dezbaterea proiectului de buget la Târgu Jiu
» Un nou proiect pentru organizarea unui referendum la Tismana
» Pompierii au ajutat cu bani un tânăr fără casă

Olt

» Amendaţi pentru că au aruncat deşeuri în albia Oltului

Vâlcea

» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe mai multe segmente din DN7

Sport

» Fotbal / Rezultatele înregistrate în etapa a 16-a la juniorii republicani. Vezi situaţia din Campionatul Naţional şi Liga Elitelor!
» Simona Halep începe turneul de la Stuttgart. Iată împotriva cui va juca în turul doi
» SCM „U“ vrea să încheie repede disputa cu Timişoara (VIDEO)
» Dublă victorie pentru „GP“ în faţa lui CSS Craiova (VIDEO, FOTO)

Sanatate

» Te-a muşcat o căpuşă? Iată ce trebuie să faci
» Ce ar trebui să știi despre sănătatea sânilor

Magazin

» Reţeta zilei: Sarmale de post
» Credincioșii se roagă la icoane cu chipul actriţei Maia Morgenstern
» Horoscop
» Bancul zilei
» Organizarea nunţii: 6 idei de mărturii pe care să le faci chiar tu
» Aceste alimente sunt vinovate pentru lipsa ta de energie
» Cum şi când trebuie consumate ceaiurile de fructe?

Top