Cărți reci pentru vacanțe toride

Autori


Cărțile sunt prieteni reci, se spune. Cu atât mai potriviți pentru sezonul cald, pentru vacanțele și drumețiile în care trebuie să ne însoțească. În ultimele luni – iunie, iulie august -, zeci de cărți au ajuns pe rafturile Bibliotecii „Alexandru şi Aristia Aman“. Este vorba despre noutățile sezonului cald. Ca de fiecare dată, cărțile propuse cititorilor acoperă o gamă pe cât de diversă, pe atât de generoasă. Publicate în ultimii doi ani, 2017 și 2018, cele mai noi achiziţii ating o paletă extinsă de gusturi și interese de lectură, de la psihologie și formare și dezvoltare profesională la romane consacrate sau proaspăt lansate, istorie, religie și spiritualitate, la cărți teoretice, jurnale de călătorie, biografii și monografii.
Pasionații de călătorii, locuri și destinații exotice, decoruri fantastice sau doar experiențe de-o vară pot împrumuta cărțile despre „cele mai fericite locuri din lume“, ghidurile de supraviețuire în călătoriile alături de copii, perimetrul Mării Negre sau întinderile nesfârșite ale continentului african, cu diversitatea de culturi și obiceiuri, experiențele trăite în Japonia și China, narate în stilul inconfundabil al lui Nikos Kazantzakis, dar și multe altele asemenea.
Amatorii de istorie, relații internaționale și domeniile conexe au reale motive de bucurie pentru că seriile de profil s-au îmbogățit cu titluri recent lansate. Din literatura română sau străină de specialitate, cărțile disponibile pentru împrumut tratează chestiuni precum direcția în care se îndreaptă umanitatea, comunismul, dinastia română, evoluția sinuoasă a educației publice în România secolelor XIX-XX, respectiv comunitățile de italieni din România, respectiv județul Dolj. Învățăturile antice cu aplicabilitate în contemporaneitate, respectiv biografiile consacrate unor personalități mondene, istorice sau politice vin să completeze o specie literară care își are adepții săi.
La fel de atractive sunt și memoriile și însemnările personale, monografiile sau romanele așezate pe rafturile bibliotecii. Scrise în limbile română și engleză, cărțile se adresează tuturor categoriilor de public, indiferent de vârstă.
Pentru că cititorii bibliotecii manifestă un interes aparte pentru cărțile de formare și dezvoltare profesională sau personală, colecția de profil a fost completată prin achiziționarea celor mai râvnite titluri apărute pe piața internă.
„Achiziția de carte este una din activitățile curente pe care le desfășurăm neîntrerupt. Practic, scurtarea timpului dintre momentul apariției unei cărți și disponibilitatea acesteia la raft este o chestiune de cea mai mare importanță pentru noi și publicul cititor în egală măsură. Facem acest lucru cu speranța că utilizatorii noștri vor continua să frecventeze biblioteca și vor considera folositoare toate proiectele care au legătură directă cu fondul de carte. Pentru a ne păstra atractivitatea, completăm în mod regulat colecțiile de carte cu cele mai noi apariții, cărți din varii domenii, pe care cititorii noștri au posibilitatea să le împrumute la domiciliu. Subliniez și aportul pe care îl aduc posesorii de card de bibliotecă în efortul de selectare și prioritizare a titlurilor care ajung în bibliotecă. Ținem întotdeauna cont de sugestiile și interesele de lectură pe care le manifestă, iar asta face ca titlurile noastre să circule și să fie lecturate de cât mai mulți craioveni“, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.
Cărțile pot fi împrumutate de la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, de la compartimentele Împrumut cărți, în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 08.30-20.15. De asemenea, cărțile pot fi împrumutate și de la cele patru filiale ale bibliotecii din Craiova, din cartierele Brazda lui Novac, Craiovița Nouă, Valea Roșie și Rovine.
Suplimentar, serviciul de împrumut, într-o formă mult simplificată, se desfășoară și prin intermediul proiectelor „Summer Books & Water Library“, în incinta Water Park-ului din Craiova, „Books on tracks“, în trenurile Hyperion, respectiv „Flying Books“, în cadrul Aeroportului Internațional Craiova.

Selecție de titluri:

Adrian Cioroianu, „Aproape un secol de dinastie: povestea monarhiei române de ieri, pentru tinerii de azi şi de mâine“, Craiova, Editura Scrisul Românesc Fundaţia-Editura, 2018.
Ana Hogaș și Ionuț Florea, „Oyibo: 2 oameni, 1 motocicletă, 14 luni în Africa…“, București, Editura Humanitas, 2018.
Berit, Brogaard și Kristian Marlow, „Mintea supraumană sau despre genialitate ca însușire firească a creierului nostru“, traducere din engleză de Cristina Jinga, București, Editura Humanitas, 2018.
Catherine Durandin, „România mea comunistă“, traducere din limba franceză de Doina Jela, Bucureşti, Editura Vremea, 2018.
Cătălina Mihalache, Leonidas Rados, coord., „Educația publică și condiționările sale: (secolele XIX-XX)“, Iași, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza“, 2015.
Constantin Avramescu, „Povestiri din alte vremi“, Bucureşti, Editura Vremea, 2018.
Eric Weiner, „Geografia fericirii: în căutarea celor mai fericite locuri din lume“, traducere de Silvia Palade, Bucureşti, Editura Niculescu, 2018.
Etgar Keret, „Șapte ani buni“, traducere din engleză de Ioana Miruna Voiculescu, București, Editura Humanitas, 2018.
Ivan Kiriow și Lea Milsent, „Zapping prin științe: esențialul pe care trebuie să-l știi“, traducere din limba franceză de Andreea Floricică și Liliana Butcu, București, Editura RAO, 2018.
Melanie Benjamin, „Lebedele de pe Fifth Avenue“, traducere din engleză și note de Florica Sincu, București, Editura Humanitas, 2018.
Natalie Haynes, „Ghidul antic al vieţii moderne“, traducere din limba engleză de Mihai Moroiu, Bucureşti, Editura Baroque Books & Arts, 2018.
Nikos Kazantzakis, „Jurnal de călătorie: Japonia, China“, traducere din greacă și note de Ion Diaconescu și Elena Lazăr, Bucureşti, Editura Humanitas, 2018.
Sylvie Tenenbaum, „Depresia: o moştenim sau nu?“, traducere de Alex. Vlad, Bucureşti, Editura Niculescu, 2018.
Yu Hua, „China în zece cuvinte“, traducere din chineză și note de Mugur Zlotea, Bucureşti, Editura Humanitas, 2018.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 martie 2019

Actualitate

» Tudorel Toader a pregătit OUG care va permite celor condamnați înainte de noiembrie 2018 la completurile de 5 de la instanța supremă să depună contestație în anulare. Liviu Dragnea, printre beneficiari
» PNL Dolj: nu mai sunt bani pentru comunităţile locale
» Manfred Weber spune că Timmermans și socialiștii europeni ar trebui să sancționeze PSD, partid care e pe punctul de a legaliza corupția
» Restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone la frontiera cu Ungaria
» Petiția pentru anularea Brexit-ului a ajuns la aproape 3 milioane de semnături
» Iohannis cheamă la consultări societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum pe justiţie
» Grefierii din Craiova şi Târgu Jiu cer condiţii mai bune de muncă
» Restricții de circulație în Grecia
» Peste 1.500 de grefieri cer condiţii mai bune de muncă
» Premierul Dăncilă în vizită în SUA
» Uniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie
» Trafic restricţionat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa timp de două săptămâni
» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe DN 7

Dolj

» Ce riscuri sunt pentru elevii care abandonează şcoala
» Se opresc gazele pe trei străzi din Craiova
» Dolj: Patru medii de 10 la clasa a VIII-a şi nici una la clasa a VII-a, în urma rezultatului la simulare
» Continuă proiectul „De ce să sortăm gunoiul?“, la Biblioteca Judeţeană
» Tot podiumul pentru studenţii automatişti craioveni
» Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Craiova
» Dolj: Prinşi conducând fără permis
» Craiova: Zilele Elena Farago la cărticica pentru prichindei și copii mai măricei
» (FOTO, VIDEO) Craiova: Dosar penal pentru demolare fără autorizație a unei clădiri
» Cărţi funciare gratuite pentru locuitorii din 25 de localităţi doljene
» Craiova: Şoferii care au trecut pe roşu, sancţionaţi
» Dolj: Depistat în timp ce sustrăgea arbori din pădure
» Dolj: Pistol găsit în urma unei percheziţii
» Dolj: Prins băut la volan

Olt

» Corupere sexuală a unui minor într-un fast-food din Slatina
» Olt: Vizibilitate redusă pe DN 65 din cauza ceţii

Mehedinţi

» Sute de elevi au vizitat IPJ Mehedinţi
» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Agenţii de securitate, verificaţi de poliţişti
» Vâlcea: Transport ilegal de animale, depistat de poliţişti
» Incendiu violent într-o pădure din comuna vâlceană Mălaia
» Vâlcea: Cercetate pentru furt calificat

Sport

» Fotbal / Doljenii au luat 9 puncte din 9 în etapa a 19-a de la Liga a III-a, seria 3
» Simona Halep vs Taylor Townsend, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ora 00:30
» Fotbal / „Tineretul“ lui Rădoi a pierdut la limită cu Spania

Magazin

» Cel mai puternic antibiotic natural. Este folosit din vechime, dar mulți nici nu știu despre el
» Cuişoarele au puteri miraculoase
» Topul Fericirii în 2019. Unde se plasează România
» Hong Kong intenţionează să construiască o insulă artificială
» Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult
» Rănile nevindecate din copilărie ne ghidează viața. Evită să îi spui copilului tău următoarele cuvinte!
» Inteligenţa artificială, un posibil viitor star al industriei muzicale
» Colonizarea Lunii și cucerirea Sistemului Solar
» Aproape 43% din teritoriul Uniunii Europene era acoperit de păduri în 2015
» 50 de lucruri uimitoare despre corpul uman
» Topul celor mai fericite ţări de lume. România – locul 48
» Astăzi se sărbătoreşte ziua mondială a apei

Top