16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajOld School Band: pasiune pură şi muzică live

Old School Band: pasiune pură şi muzică live

Șase oameni pasionați de muzică, cu un vast repertoriu de coveruri, care pune accent pe rock, cântă în opt limbi străine și au lansat recent o piesă compoziție proprie, devenită imn internațional al carverilor, artiștii care sculptează cu drujba.
Ei sunt Old School Band, trupa craioveană formată în 2015, cu membrii căreia am stat de vorbă despre muzică, despre concerte și despre cum îmbină cu succes viața profesională cu cea artistică, pentru că în viața de zi cu zi, fiecare dintre ei are un job stabil sau studii de finalizat.
Călin este solist vocal, fondatorul trupei și cel care stabilește în mare repertoriul, dar și profesor de istorie, familist convins și pasionat de arta culinară. Old School Band are și o voce feminină, cea a Oanei, care echilibrează trupa și îi molipsește pe toți cu energia ei debordantă. Studentă la Facultatea de Medicină din Craiova, Oana ia lucrurile cât se poate de serios în ceea ce privește viitoarea sa carieră de medic.
Cu titlul de doctor, în muzică, ce-i drept, se mândrește și Geo, pe care l-ați ascultat probabil și pe scena Filarmonicii Oltenia. „Omul Orchestră“, Geo schimbă instrumentele muzicale cu mare lejeritate, fie că vorbim despre mandolină, clapă sau vioară, pe care o preferă.
Mihai este rebelul trupei, acordurile sale de chitară trecând de la sunetul dulce-acustic, la cel dur și plăcut iubitorilor de muzică rock, iar Bogdan impresionează în concerte prin vibrația corzilor, fiind atras, pe lângă chitară bas, de pian și de chitară clasică.
Cum fiecare trupă care se respectă are un toboșar înzestrat cu un puternic simț al ritmului, Old School Band îl are pe Eugen, o fire calmă, în contrast cu sunetul puternic al tobelor sale.
Vă amintiți prima cântare împreună?
Old School Band: Primul concert a fost într-un pub din centrul vechi al Craiovei, pe 1 decembrie, o zi specială, care are acum o dublă semnificație pentru noi: pe lângă ziua națională, sărbătorim și aniversarea trupei.
Numele trupei vă definește pentru că…?
Old School Band: Este o sintagmă prin care dorim să transmitem publicului că muzica pe care o abordăm este cea care rămâne nemuritoare, indiferent de influența actuală a fiecărei generații.
Care este relația cu publicul vostru?
Old School Band: Publicul nostru este fin ascultător de muzică și ne susține, în primul rând, prin prezența la concerte. Ne bucurăm de fiecare dată când simțim un feed-back pozitiv din partea oamenilor care ne ascultă, manifestat prin aplauze, dans și bună dispoziție.
Spuneați că abordați piese în mai multe limbi străine?
Old School Band: Cântăm piese în limba engleză, franceză, greacă, sârbă, spaniolă, portugheză, italiană, rusă. S-a întâmplat de nenumărate ori, ca persoane de altă naționalitate prezente pentru prima dată la un concert de-al nostru să rămână plăcut surprinse când au ascultat piese în limba lor natală.
Dacă ați lua-o de la început, ați face ceva diferit?
Old School Band: În privința evoluției trupei, putem afirma obiectiv substratul neconvențional al demersului de bun augur al nostru, atât de natură tehnico-interpretativă, cât şi stilistică… Nu, glumim, nu am schimba nimic.
Unde vă putem vedea/ asculta?
Old School Band: Activitatea noastră muzicală poate fi urmărită pe pagina trupei de Facebook Old School Band, unde veți regăsi o parte dintre concertele trupei, cele adresate publicului larg. Mare parte din activitatea bandului se desfășoară în zona evenimentelor private.
Planuri de viitor?
Old School Band: Ne dorim să extindem concertele la nivel național. Luăm în calcul și varianta de a ne mări trupa.
Câteva cuvinte pentru încheiere?
Old School Band: Vă așteptăm la unul dintre concertele noastre live pentru a vă regăsi și a descoperi ce înseamnă pentru fiecare dintre voi conceptul Old School Band.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS