29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajViață de șofer de tir la 40 de grade

Viață de șofer de tir la 40 de grade

Aproape tot timpul plecat de acasă, obosit de interminabilele drumuri pe care le are de parcurs zilnic, doarme și mănâncă pe unde apucă. Confortul? Iarna frig și vara cald sau mai bine spus prea cald. Și cum iarna nu-i ca vara și nici invers, nimic nu se compară cu o vară toridă, de peste 40 de grade Celsius la umbră. Să tot îți vină să șofezi, nu? Povestea aceasta o auzim des de la clienții noștri, șoferi de tir, care străbat continentul în lung și-n lat. Uneori îi vezi la volan îmbrăcați doar în maiou și te amuză costumația, dar de fapt în cabină sunt prea multe grade și aerul devine sufocant.

Dacă tot deții un sistem de climatizare, nu-i păcat să nu-l folosești cum trebuie? Și camionul, ca și automobilele de mici dimensiuni, este prevăzut din dotare cu sistem de climatizare, care da, mai trebuie din când în când verificat, igienizat sau reparat. Uneori nu mai merge compresorul, alteori s-a pierdut cantitatea optimă de refrigerant, au apărut fisuri, mirosuri neplăcute sau alte disfuncționalități ale sistemului, normale, de altfel, mai ales în cazul unei mașini care rulează mii de kilometri pe lună. „Ca șofer de tir, e bine să verifici aerul condiționat înainte de caniculă, ca să-ți pregătești cumva un minimum de confort. Măcar clima din interior să fie optimă, pentru că pe cea din exterior n-o poți controla tu“, a spus Mirel Niculescu, Bosch Car Service Ion – expert în sisteme de climatizare pentru camioane.
Pentru a preîntâmpina eventualele defecțiuni la sistemul de aer condiționat, noi recomandăm efectuarea unei revizii anuale, cel puțin, într-un centru specializat, eventual autorizat RAR, așa cum susține și un client mai vechi de-al nostru: „Fiind tot timpul pe drumuri, este dificil să te oprești oriunde pentru a găsi un specialist în reparat aer condiționat, să-ți ofere și garanție la manoperă și să ai încredere că a făcut o treabă bună, că a pus freon de ajuns, că a astupat fisurile și a rezolvat problema. Eu prefer să merg la același service de ani de zile, pentru că îmi conferă încredere și știu că pot să plec liniștit la drum“, a precizat reprezentantul unei firme de transport din Craiova.
În perioada 15 iunie – 15 iulie 2018, costul manoperei: test pierderi + înlocuire ulei compresor este doar 80 lei/ camion-autocar-microbuz-transport în comun intra și extra orășenesc, iar refrigerantul costă 20 lei/100 gr. Mai multe detalii despre cum să te programezi la o verificare a sistemului de climatizare găsești la numărul de telefon 0251.415.122 sau pe site-ul nostru www.ionservice.ro/contact

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS