20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProdusele avicole din Rojişte, tot mai căutate

Produsele avicole din Rojişte, tot mai căutate

Comuna Rojişte a relansat producţia de ouă şi carne de pasăre din Dolj. Cu produse de cea mai bună calitate, Avicola Rojişte şi-a făcut loc rapid pe piaţa din judeţ şi nu numai. Totul ţine de seriozitatea muncii depuse de cei care au investit şi de respectarea standardelor pentru produsele care au ajuns să fie cerute şi de cele mai cunoscute supermarketuri din România.

Autorităţile din comuna doljeană Rojişte au dorit să exploateze la maxim potenţialul agricol pe care îl are localitatea. După ce au reușit să reînvie o tradiție care o făcea cunoscută în urmă cu câteva decenii, respectiv cultivarea orezului, alt obiectiv economic din comună a prins viaţă. Este vorba de Avicola Rojiște, care a fost reabilitată, iar de anul trecut a devenit funcţională. „Înainte de Revoluţie, cooperativele produceau ouă și găini de carne outoare, iar de atunci și până în perioada mandatelor mele, în 2012, erau niște ruine. Am căutat investitori care să vină să investească în comună și i-am sprijinit cu tot ce am putut noi. Oamenii au fost mulțumiți și au început să investească. Am ținut foarte mult ca această societate să se numească Avicola Rojişte și de anul trecut a devenit funcțională. Nu a fost ușor, dar toți investitorii au sprijinul nostru pentru că ne dorim ca localitatea să prospere și să se dezvolte tot mai mult“, a spus Ionel Nedelcu, primarul din Rojişte.

Primarul Ionel Nedelcu: „Nimic nu e greu dacă vrei“

Găinile sunt crescute în sistem liber, ceea ce înseamnă că ouăle produse la Rojişte sunt de foarte bună calitate. „Ferma se întinde pe 8,24 hectare, iar găinile sunt crescute liber. Totodată, se preconizează ca în viitorul apropiat să deschidem un magazin cu produse avicole. Producția este în jur de 15.000 de ouă pe zi. După un anumit ciclu, găinile nu mai dau un randament foarte mare, se înlocuiesc cu altele, iar celelalte se scot la vânzare pentru a fi valorificate. Ferma este foarte ușor de întreținut. S-au adus tehnologii noi şi nimic nu e greu dacă vrei. Toate dotările sunt făcute de investitori, totul este automatizat, de ultimă generație“, a mai spus primarul Ionel Nedelcu.
Calitatea produselor avicole este un lucru extrem de important, iar ouăle din Rojişte ajung în toate supermarketurile din România. Astfel, produsele de la Rojişte au toate şansele să devină un adevărat brand în acest sens.
Ceea ce se întâmplă în comuna Rojişte este dovada că o localitate rurală se poate dezvolta economic dacă îşi exploatează resursele de care dispune şi creează astfel atât venituri la buget, cât şi locuri de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS