ALDE DOLJ: ȘI IZVORU RECE ESTE CRAIOVA

Autori


Anișoara Stănculescu, președinte ALDE Craiova: „Solicitările craiovenilor din zonele mărginașe ale orașului trebuie luate urgent în considerare. Aceștia nu sunt cetățeni de rangul II“

ALDE Craiova a susținut în nenumărate rânduri că problemele cetățenilor din zonele mai îndepărtate de centru trebuie tratate cu mai multă responsabilitate și respect pentru viața oamenilor. Fie că e vorba de asfaltări, infrastructură de apă sau gaz, transport, parcuri, strângerea gunoiului, iluminat, locuri de joacă pentru copii, toate aceste probleme din zonele mărginașe trebuie să fie pe agenda principală a primarului și a primăriei.
Din păcate, numeroasele memorii semnate de sute de cetățeni din zona Izvoru Rece nu au fost luate în considerare. Sunt peste 600 de familii, aproape 2.000 de oameni care sunt nevoiți zilnic să aștepte câte o oră singurul mijloc de transport public care circulă în zonă. Mai mult decât atât, sunt multe zile în care, după ora 17.00, acesta nu circulă deloc, la fel cum se întâmplă și sâmbăta, și duminica.
Oamenii cer o frecvență la 15-20 minute a acestui mijloc de transport, ținând cont că sunt mulți copii și pensionari, dar și angajați la firmele din zonă care au realmente nevoie de acest mijloc de transport  pentru activitățile lor cotidiene.
„Am organizat această conferință de presă inedită în aer liber la stația de tramvai de la Izvoru Rece împreună cu doamna Megheș Lucreția – unul dintre inițiatorii memoriilor, pentru a încerca să sensibilizăm autoritățile asupra cerințelor locuitorilor din zonă de a avea acces la un transport decent“, a afirmat Anișoara Stănculescu, președintele ALDE Craiova.
ALDE Craiova, prin vocea liderilor prezenți – Anișoara Stănculescu, consilierul local Dumitru Mănescu, vicepreședintele Ionel Pană, șeful TLDE Dolj, Adrian Marinescu – susține revendicările legitime ale acestor cetățeni de la Izvoru Rece și solicită autorităților să ia de urgență măsuri pentru asigurarea unui transport decent pentru acești oameni.
Nicăieri în capitalele civilizate ale lumii nu este sacrificat confortul minim al cetățenilor din zone periferice pentru motive de ordin birocratic-administrativ.
Este simplu să invoci rațiuni economice superficiale pentru a văduvi copii, bătrâni, femei, și nu foarte puțini, așa cum se afirmă, de utilitatea unui transport public care să le ușureze activitatea de zi cu zi, viața până la urmă.
ALDE Craiova va pleda în continuare pentru interesele craiovenilor din zonele îndepărtate de centru.
„Facem un apel la cetățeni să ni se adreseze cu problemele din zonele mărginașe pentru a le suține în Consiliul Municipal și pentru a le aduce în dezbatere publică“, a conchis liderul ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 februarie 2019

Actualitate

» Donald Trump este muza unui pictor albanez, care i-a dedicat o expoziţie
» OSCAR 2019: INEDIT – 12 DETALII ciudate despre cele mai aşteptate premii din cinematografie
» Prima centrală energetică în SPAŢIU, la un pas de realizare. China a început deja construirea unei baze experimentale
» Ordinul privind structura anului şcolar a fost publicat în Monitorul Oficial. Când încep cursurile
» Brexit: În lipsa unui acord, trei miniştri britanici pledează pentru o amânare a ieşirii din UE
» IGPR: 11 kilograme de cocaină şi ecstasy confiscate de poliţiştii români; cea mai mare captură din 2018
» Accident în localitatea Leu
» Om de afaceri găsit împuşcat în maşină, în Vrancea. Parchetul a deschis dosar penal pentru omor
» Venezuela: Autorităţile închid complet frontierele, invocând ameninţări la adresa suveranităţii ţării
» Consecințele vremii capricioase în Dolj: Copaci căzuți, mașini care au derapat
» Cod galben de vânt puternic în sud-estul ţării şi la munte
» Un bătrân și fiica lui au decedat în urma unui incendiu
» Gorj: Zăpada viscolită are 35 de centimetri la Rânca
» Reuniune în Craiova pe tema: „Măsuri de reîntoarcere acasă și de informare pe tema traficului de persoane”
» Olt: Pompierii au intervenit pentru deszăpezirea a zece persoane și patru mașini
» ( Video) : Ninsori în tot județul Gorj și Dolj
» Tânăr jefuit în Craiova, în timp ce încerca să-şi schimbe maşina

Publireportaj

» Încheiere proiect „Dezvoltarea firmei ADRILEX IMP. EXP. SRL”

Top