12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajALDE DOLJ: ȘI IZVORU RECE ESTE CRAIOVA

ALDE DOLJ: ȘI IZVORU RECE ESTE CRAIOVA

 

Anișoara Stănculescu, Președinte ALDE Craiova: ”Solicitările craiovenilor din zonele mărginașe ale orașului trebuie luate urgent în considerare. Aceștia nu sunt cetățeni de rangul II ”

ALDE Craiova a susținut în nenumărate rânduri că problemele cetățenilor din zonele mai îndepărtate de centru trebuie tratate cu mai multă responsabilitate și respect pentru viața oamenilor. Fie că e vorba de asfaltări, infrastructură de apă sau gaz, transport, parcuri, strângerea gunoiului, iluminat, locuri de joacă pentru copii  toate aceste probleme din zonele mărginașe trebuie să fie pe agenda principală a primarului și a primăriei.
Din păcâte, numeroasele memorii  semnate de sute de cetățeni din zona Izvoru Rece nu au fost luate în considerare. Sunt peste 600 de familii, aproape 2000 de oameni care sunt nevoiți zilnic să aștepte câte o oră singurul mijloc de transport public care circulă în zonă. Mai mult decât atât, după ora 17 sunt multe zile în care acesta nu circulă deloc, la fel cum se întâmplă și sâmbăta și duminica.
Oamenii cer o frecvență la 15-20 minute a acestui mijloc de transport ținând cont că sunt mulți copii și pensionari, dar și angajați la firmele din zonă care au realmente nevoie de acest mijloc de transport  pentru activitățile lor cotidiene.
”Am organizat această conferință de presă inedită în aer liber la stația de tramvai de la Izvoru Rece împreună cu doamna Megheș Lucreția – unul dintre inițiatorii memoriilor pentru a încerca să sensibilizăm autoritățile asupra cerințelor locuitorilor din zonă de a avea acces la un transport decent”-a afirmat Anișoara Stănculescu, președintele ALDE Craiova.
ALDE Craiova, prin vocea liderilor prezenți Anișoara Stănculescu, consilierul local Dumitru Mănescu, vicepreședintele Ionel Până, șeful TLDE Dolj, Adrian Marinescu susține revendicările legitime ale acestor cetățeni de la Izvoru Rece și solicită autorităților să ia de urgență măsuri pentru asigurarea unui transport decent pentru acești oameni.
Nicăieri în capitalele civilizate ale lumii nu este sacrificat confortul minimal al cetățenilor din zone periferice pentru motive de ordin birocratic- administrativ.
Este simplu să invoci rațiuni economice superficiale pentru a văduvi copii, bătrâni, femei, și nu foarte puțini așa cum se afirmă, de utilitatea unui transport public care să le ușureze activitatea de zi cu zi, viața până la urmă.
ALDE Craiova va pleda în continuare pentru interesele craiovenilor din zonele îndepărtate de centru.
”Facem un apel la cetățeni să ni se adreseze cu problemele din zonele mărginașe pentru a le suține în Consiliul municipal și pentru a le aduce în dezbatere publică”- a conchis liderul ALDE Craiova, Anișoara Stănculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS