Farmaciile Trei F, un brand pe piața din Oltenia

Autori


Tradiție, seriozitate, profesionalism, grijă față de pacient. Este povestea lanțului de farmacii Trei F, care a început să se scrie în urmă cu aproape trei decenii. Totul a pornit de la dorința a trei femei care primiseră diploma de farmacist să pună în aplicare cunoștințele din domeniul pe care l-au studiat. Şi-au dorit să vină în sprijinul pacienților într-o perioadă în care piața farmaceutică nu era foarte dezvoltată. Sunt trei farmaciste care au pornit la drum în 1991 şi au construit ceea ce avea să devină un brand pe piața din Oltenia. „Am considerat că farmacia trebuie înființată de un farmacist, așa cum se întâmplă în țările dezvoltate. În Germania, spre exemplu, nu există decât farmacia farmacistului. La fel stau lucrurile în Franța, Spania, Portugalia, Grecia, unde farmacia nu poate fi deținută de o persoană care are altă profesie. Pe 15 septembrie 1991 am luat în locaţie de gestiune fosta farmacie nr. 3, care a devenit Beladona. În 1992 am transformat-o în SRL și pentru a putea plăti cei 11 angajați pe care ni i-a dat fostul Oficiu Farmaceutic Craiova a trebuit să înființăm o altă farmacie pe str. Amaradiei, care s-a numit tot Beladona. În 1994 am construit spațiul de pe Calea București, iar acolo am mutat farmacia Beladona de pe strada Amaradia, care avea să se numească Trei F (prima farmacie non-stop), de la Trei Farmaciste. Nu știam cum să o denumim și am numit-o așa, ținând cont că eram trei farmaciste asociate în această afacere: Mondea, Tănăsescu și Ştefănescu“, a spus Floarea Mondea.

Nu au bătut pasul pe loc, iar în anii care au urmat au mai dezvoltat şapte puncte de lucru. „Farmacia Beladona de la Casa Albă a fost preluată tot de Trei F. În 2001 am mai înființat un punct de lucru în Sărari și unul în 1 Mai. În 2010 am înfiinţat Farmacia Trei F de la Spitalul Judeţean, iar în 2012 am mai obținut o licență și am înființat încă un punct de lucru în Titulescu. În 2013 a apărut un alt punct de lucru la Rotonda, iar în 2016 unul în Craiovița. În prezent avem opt farmacii: Farmacia Trei F Centru – non-stop Calea Bucureşti, Farmacia Trei F Rotonda, program 8.00 – 22.00, Calea Bucureşti centru stomatologie, Farmacia Trei F Mercur Center 10.00 -22.00 Mall Mercur, Farmacia Împăratul Traian 8.00 -22.00 cartier Sărari, Farmacia Trei F Beladona 8.00 – 22.00 Spitalul Infecţioase Filantropia, Farmacia Trei F Titulescu 8.00 – 21.00 str. N. Titulescu, Farmacia Trei F Spital 8.00 – 22.00 str. Tabaci vis-a-vis de Spitalul Judeţean, Farmacia Trei F Craioviţa – 8.00 – 22.00 lângă Kaufland Craioviţa“, a adăugat Floarea Mondea.

Farmaciile Trei F sunt fundamentate astăzi pe trei principii: tradiţie, personal responsabil, recomandări profesioniste. În fiecare punct de lucru există specialiști care vin în întâmpinarea pacienților cu sfaturi utile, grijă și atenție. Acesta este, de altfel, secretul succesului şi longevității Farmaciilor Trei F. „Dacă nu ești serios, nu poți să reușești în acest domeniu. Oamenii știu că pot găsi la noi tot ceea ce nu găsesc în altă parte. Chiar dacă nu avem pe un stoc un anumit medicament, îl putem aduce. Totodată, șapte din cele opt farmacii pe care le deținem au laboratoare proprii, în care se prepară rețete magistrale. Atenția personalului este un alt element care contează extrem de mult. O farmacie nu este un magazin, iar orice greșeală poate fi fatală“, a completat Floarea Mondea.

De 27 de ani pe piață, lanțul de farmacii Trei F a devenit un aliat de nădejde al craiovenilor. Dovadă stă faptul că în 2016 s-a clasat pe locul 1, iar în 2017 pe locul 2 la Gala Best of Craiova, conform preferințelor locuitorilor din Bănie. Povestea celor trei farmaciste continuă. Ele sunt mereu în mijlocul pacienţilor, cu sfaturi medicale şi o vorbă bună.

 


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 24 aprilie 2019

Publireportaj

» Patrioții cu gura versus patrioții cu fapta – Primarii liberali readuc la viață patrimoniul românesc
» UNIC vă aşteaptă cu cadouri de mii de euro, de Paşte
» Rednex vine la WE Love Retro Craiova
» Peste 100 de metri pătrați de baruri îi așteaptă pe petrecăreți, ÎN PREMIERĂ, la WE LOVE RETRO Craiova
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul “Construire gradiniță în comuna Ghidici, judeţul Dolj”

Dolj

» Adriana Ungureanu, despre opera „Mefistofele“: „Venim să vedem pe scenă pornografie și droguri în Săptămâna Mare?!“
» Zidul Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, pictat de elevi
» Fantoma cartierului chinezesc a bântuit Consiliul Local Craiova. Marian Vasile: Hai să nu mai stăm cu acea rușine pe strada Caracal!
» Trei spărgători de bancomate, condamnaţi definitiv
» „Scump, dom`le, scump!“ – preţuri mari în pieţele craiovene (GALERIE FOTO)

Gorj

» Transalpina nu va fi deschisă de Paşte pentru că iarna a revenit la Rânca
» Biletele de tratament din perioada Paştelui, refuzate de pensionari
» CAS Gorj lucrează încă după bugetul de anul trecut
» Sunt deschise cele trei centre pentru sacrificarea mieilor
» Întreruperi energie electrică de mâine

Sport

» „Elitele“ Craiovei au contabilizat patru puncte în runda a 16-a
» SCM „U“ Craiova, la primul joc cu Timişoara din play-off
» „Leii“ nu renunţă la luptă
» Voleibaliştii luptă la Steaua

Sanatate

» Măşti şi uleiuri benefice pentru păr
» Care este alimentaţia corectă în timpul sarcinii

Magazin

» Topul celor mai cunoscute superstiţii românești
» Beneficiile amestecului de miere cu nuci
» Cercetătorii au descoperit lacuri ”fantomă” pe suprafaţa lui Titan, luna lui Saturn
» Zece curiozităţi despre Charlie Chaplin
» Horoscop
» Bancul zilei

Top