8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCu geamul deschis sau cu aerul condiționat pornit?

Cu geamul deschis sau cu aerul condiționat pornit?

De vreme ce este dotată cu sistem integrat de climatizare, nu-i păcat să nu-l folosești pentru că nu funcționează? Sau poate miroase urât. Atunci singura soluție este să deschizi geamul, doar până când ajungi la un service auto specializat, care va rezolva problema. Uneori se întâmplă fisuri și se pierde substanța de răcire, alteori nu mai funcționează compresorul, lucruri destul de frecvent întâlnite, mai ales la mașinile folosite zilnic. Oricum, anual se pierde cam 5-10% din cantitatea de refrigerant, care trebuie completată pentru ca sistemul să funcționeze eficient și să se prevină defectarea altor componente ale angrenajului.
În unanimitate, producătorii auto recomandă ca sistemul de climatizare să fie igienizat măcar o dată pe an. „Noi sugerăm ca verificarea sistemului A/C să se efectueze odată cu venirea primăverii pentru a te bucura de aerul curat de afară, pentru o dezaburire rapidă în caz de nevoie și pentru menținerea sănătății pasagerilor“, a precizat Mirel Niculescu, mecanic auto, specialist în sisteme de climatizare.
Polenul, praful, mucegaiul, bacteriile își fac loc în sistemul de ventilație și provoacă acele mirosuri greu de suportat. Prin urmare, acesta este un element care necesită o atenție specială, mai ales vara, când este frecvent pornit. „Recomand igienizarea sistemului de climatizare, mai ales atunci când simțiți mirosuri neplăcute. Pentru siguranța dumneavoastră este bine ca igienizarea să se facă într-un service auto, nu acasă, pentru ca să vă asigurați că ați îndepărtat eficient bacteriile, ce vă pot afecta sănătatea“, a spus Dragoș Zlătian, inginer auto Bosch Car Service Ion.
Mai multe detalii despre cum să te programezi la o verificare a sistemului de climatizare găsești la numărul de telefon 0251.415.122 sau pe site-ul nostru
www.ionservice.ro pagina „contact“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS