10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajBucovățul, în sărbătoare de Ziua Comunei

Bucovățul, în sărbătoare de Ziua Comunei

 

Pe o vreme superbă, numai bună de sărbătorit, sătenii din comuna doljeană Bucovăț s-au adunat, ieri, să serbeze Ziua Comunei, împreună cu invitaţii lor. Bucovățul și-a primenit fața, și-a pus straie de sărbătoare și s-a bucurat, cu mic cu mare, de frumosul eveniment. O sărbătoare aparte, o explozie de bucurie, care a adunat întreaga comunitate în frumoasa poiană de la Leamna.
Autorităţile au reuşit să le ofere locuitorilor un eveniment deosebit, cu manifestări ce au satisfăcut toate gusturile. A fost cea de-a doua aniversare a localității, al doilea an de când locuitorii împreună cu primarul au cinstit frumoasa lor comună. Localnicii și-au dorit să aibă și ei un astfel de eveniment și iată că primarul și Consiliul Local le-au oferit momentul de veselie, pe care îl meritau, în a patra duminică de după Paște. Este un prilej de a socializa, o ocazie pentru aleși de a mai sta de vorbă cu cetățenii, de a le afla păsurile și dorințele, altfel decât într-un mediu oficial, în cadrul primăriei. Este o zi pe care primarul le-a dedicat-o tuturor locuitorilor comunei și s-a bucurat nespus de mult să fie alături de ei în aceste clipe minunate.

 


„Iată-ne din nou împreună, la începutul lui mai, luna florilor, bucurându-ne de Ziua Comunei noastre, o sărbătoare pe care ne străduim să o sădim ca pe o floare în sufletul tuturor. În calitate de reprezentant oficial al acestei comunități locale, mă bucur și salut din nou prezența tuturor la acest eveniment, pe care mi-l doresc mai amplu, mai frumos, mai bogat sentimental, cu fiecare an ce trece. Dumnezeu a vrut să fim din nou împreună și în acest an, pentru a ne bucura de ceea ce am realizat fiecare. Și nu sunt puține lucruri duse la bun sfârșit. Oamenii localității noastre știu să muncească, dar știu și să se veselească la ceas de sărbătoare“, a spus Marius Tuță, primarul localității Bucovăț, aflat ieri în mijocul comunității pe care o conduce cu cinste de doi ani.
Deliciul evenimentului a fost concertul de muzică populară care a răsunat până deasupra pădurilor de fag, stejar și pin, care înconjoară ca o mantie localitatea, chemând toată suflarea la joc și veselie. Și cum la fiecare sărbătoare, omului care petrece îi stă bine să se cinstească, grătarele au fost încinse și berea s-a revărsat în pahare. Pe acorduri de muzică, localnicii au încins hora tineri și bătrâni. „Nu-ți stau picioarele pe loc când îți cântă Niculina Stoican «Danțul ca la Mehedinți»“, spuneau oamenii. Pe scenă au urcat soliști de primă mână, dar care au acceptat să vina la Leamna datorită invitației edilului comunei Bucovăț. Pe lista interpreților apar nume mari ale cântecului popular românesc precum Sanda Argint, Marian Medregoniu și să nu mai vorbim de Niculina Stoican. De frunte sunt și interpreții olteni Ionela Anghel Popa, Manuela Motocu și Liliana Mitrana, care au încântat cu cântece populare sufletul localnicilor de pe malul drept al Jiului, la ceas de sărbătoare.

 


Un primar precum Marius Tuță, care are îndreptată toată atenția către tineri ca el, nu a uitat să-i încânte nici pe aceștia, aducându-le un DJ care să le pună muzică pe plac.
Seara târziu, cerul a fost luminat de focul de artificii, semn că sărbătoarea s-a încheiat. Primarul și oamenii dragi lui vor rămâne cu frumoase amintiri de la cea de-a doua ediție a Zilelor Comunei Bucovăț, privind cu speranță spre viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS