12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAfter school modern pentru elevii din Rojişte

After school modern pentru elevii din Rojişte

Situată la 30 de kilometri de Craiova, pe Drumul Naţional 55 ce duce către Bechet, comuna Rojişte este un loc în care își duc existența 2.800 de locuitori. Comuna poate fi considerată un model în ceea ce privește dezvoltarea cu fonduri europene. Pe lângă infrastructură, autoritățile locale au avut drept obiective investiționale și unitățile de învățământ întrucât educaţia copiilor reprezintă un reper important pentru edilul Ionel Nedelcu, aflat deja la al doilea mandat. În cele două sate ale comunei – Rojişte și Tîmbureşti – există două școli și două grădinițe în care învață 47 de preșcolari și 181 elevi. Aceștia beneficiază de condiții moderne de învățământ şi sunt în continuare premise de dezvoltare. Pentru a ridica nivelul rezultatelor pe care le obțin elevii de la Școala din Rojişte, autoritățile împreună cu conducerea instituției de învățământ au decis să înființeze un after school, de care vor beneficia 66 de copii. Este vorba în special de elevi din clasele I-IV, dar în perspectivă vor fi cuprinși în acest program și copii din ciclul gimnazial. „Vom dezvolta un after school pentru copiii din clasele I-IV, care vor lua masa într-o sală modernă, dotată cu aer condiționat și tot ce este necesar. Am luat aprobare de la Direcţia de Sănătate Publică, iar în cel mai scurt timp, copiii vor beneficia de această locaţie. Apoi, după masă, vor face două ore de activităţi în regim after school sub supravegherea cadrelor didactice de la clasă. Încercăm să îi implicăm în acest program şi pe elevii din clasele gimnaziale şi facem acest lucru pentru a ridica nivelul de învățământ al elevilor. Sperăm să reușim în acest demers, pe care îl facem împreună cu conducerea școlii și cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, iar acest proiect să aducă rezultatele așteptate. Avem 66 de copii în proiect şi părinţii şi-au dat deja acordul ca ei să rămână la after school“, a spus Ionel Nedelcu, primarul din Rojişte.

„Fondurile europene sunt o sursă de dezvoltare pentru orice comunitate din mediul rural“

În atenția autorităților se află atât reabilitarea uneia dintre grădinițe, cât și construirea unor terenuri de sport moderne, de care să beneficieze elevii și tinerii din comună. „Am obţinut finanțare prin PNDL pentru reabilitarea grădiniței din Rojişte, un proiect în valoare de 600.000 de lei. În ceea ce privește școala din Rojişte, în aceste zile am înlocuit centrala cu una nouă. Totodată, ne dorim să construim o bază sportivă prin Grupul de Acţiune Locală, prin care vom face stadioane cu gazon sintetic și vom încerca să intensificăm anumite activități în comuna noastră. Copiii nu aveau un teren de sport pentru activități și riscau să se rănească. Pentru a desfășura în condiţii cât mai bune orele de educație fizică, am decis să facem un proiect pe GAL şi să construim o bază sportivă în Rojişte și una în Tîmbureşti. În plus, după orele de curs, toți tinerii din comună vor putea desfășura aici activități cultural-sportive“, a spus Ionel Nedelcu, primarul din Rojişte.
Toate aceste investiții fac parte dintr-o serie de proiecte pe care autoritățile locale le au în planul de modernizare a comunei și care se vor derula în perioada următoare. Ceea ce se întâmplă în comuna Rojişte este o dovadă că o localitate rurală se poate dezvolta cu fonduri europene. „Până să vin eu la primărie, nu se accesase nici un proiect cu finanţare europeană. Eu consider că fondurile europene sunt o sursă de finanțare și implicit de dezvoltare pentru orice comunitate din mediul rural și am dorit să nu pierdem această oportunitate. Fac o echipă bună cu oamenii din localitatea mea și la biroul meu nu există program pe ușă. Ei pot veni oricând și vom încerca să găsim soluții pentru toate solicitările lor. Am făcut un scop din respectarea tuturor promisiunilor pe care le-am făcut față de ei și, dacă nu le voi realiza pe toate, nu voi mai candida pentru un alt mandat“, a încheiat primarul Ionel Nedelcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS