Ce aduce viitorul apropiat pentru televizoarele inteligente?

Autori


Consumer’s Electronics Show  reușește să adune în fiecare an cele mai importante nume în materie de tehnologii și produse destinate publicului larg. Pe lângă cele mai atrăgătoare produse, evenimentul ce se desfășoară o întreagă săptămână ne oferă un sumar al viitorului.

Una dintre cele mai bine reprezentate categorii în cadrul CES este cea a televizoarelor, iar viitorul este complet smart. Există câteva sisteme de operare consacrate, unul dintre ele fiind Android. Sistemul de operare care a debutat în 2008 pe telefoane inteligente cucerește și camera de zi. Dacă până acum am avut parte de o interfață și funcționalitate asemnănătoare a ceea ce aveam deja pe telefoane mobile și tablete, viitorul se prezintă mult mai interesant.

Comunicarea cu un dispozitiv inteligent pe baza exclusivă a textului devine un lucru din ce în ce mai greu, iar vocea pare a fi salvatorul. Asistenții virtuali nu reprezintă o noutate, însă prezența acestora pe gamele de televizor Android naște un interes din ce în ce mai mare din partea consumatorilor. Folosind telecomanda drept microfon, utilizatorii pot afla tot soiul de informații din partea Google Assistant. Pe lângă cele specifice locului în care te afli (condiții de trafic, prognoza meteo), viitoarul televizor Android va putea face recomandări pe baza preferințelor și, de ce nu, va putea comanda produsul pe care tocmai ce l-ai văzut în cadrul unei reclame.

Cel din urmă exemplu nu este o certitudine, ci mai mult o previziune. Boxele inteligente ce vin echipate cu asistentul virtual Alexa pot să asigure o comandă pe Amazon. Următorul pas este cel al televizoarelor Android care pot cumpăra produsul mult dorit, intrat brusc la ofertă.

Astfel, putem afirma că asistăm la începutul unei revoluții în materie de marketing televizat. În prezent, campaniile publicitare pe TV nu oferă cifre precisă de audiență. Prin intermediul următoarelor generații de televizor Android, brand-urile care cumpără spațiu publicitar vor putea ști cu exactitate câte persoane au văzut o reclamă, câte au solicitat mai multe informații despre produs și câte au mers mai departe prin plasarea unei comenzi.

O astfel de posibilitate nu va exista prea curând, întrucât va fi nevoie ca telespectatorii să treacă la o generație nouă de modele. Televizoarele Android vor reprezenta doar una dintre multiplele platforme prin care telespectatorii pot avea parte de o experiență smart. Așadar, industria are nevoie de un standard la care toate sistemele de operare specifice televizorului să adere. Pare că este mult până departe, însă tehnologia ne poate surprinde cu cât de rapidă în implementare și adopție poate fi.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 20 aprilie 2019

Actualitate

» Valcea: Accident cu victime in comuna Orlesti
» Un tren privat de marfă a deraiat între staţiile Năvodari şi Constanţa
» Cum profită Guvernul de cea mai mare inflație din Europa. Cifrele unui tablou economic sumbru
» Daea anunţă amenzi de cel puţin 2 milioane de euro pentru companiile care practică dubla calitate a produselor
» BOR: Slujba consacrată sărbătorii de Sfântul Gheorghe se mută de pe 23 aprilie în a doua zi de Paşti
» Fotografia devenită virala, după incendiul de la Catedrala Notre-Dame: Cei doi protagonişti au fost găsiţi
» Valcea: Accident la Caineni
» Valcea: Se circula pe un singur sens la Gura Vaii si Budesti
» Încă o viaţă pierdută pentru un selfie. O tânără a murit electrocutată pe un vagon de tren
» Festivalul florilor la Timisoara: Umbre colorate, demonstraţii florale şi „Aleea fericirii” pot fi admirate in centrul orasului
» Record: 17 milioane de turişti, pe câmpurile de flori olandeze
» Maine se serbeaza Ziua Mondiala a Circului
» Documentar. 180 de ani de la nasterea lui Carol I, domnitor si rege al Romaniei
» Carnea de porc şi de pasăre se scumpește din nou, cu 30-40%
» Intre 2014-2018, la DNA au fost aproape 1.500 de dosare vizând peste 2.000 de magistraţi
» Acţiune de amploare a Poliţiei Române: Sute de radare in toata tara si peste 10.000 de poliţişti vor fi prezenţi în stradă de Florii

Dolj

» Craiova (GALERIE FOTO): Show cu motoare turate la Centrul Multifuncțional

Sport

» Fotbal / Vali Mihăilă: Sunt fericit pentru acest gol
» Fotbal / Bancu: Data viitoare voi bate eu penaltiul!
» Fotbal / Concluziile lui Costel Enache și Corneliu Papură după Astra – „U“ Craiova, scor 0-1
» Fotbal / Victorie obținută cu forcepsul la Giurgiu. Papură a debutat cu bine
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (19-22 aprilie)

Bani & Afaceri

» Bănci si IFN-uri amendate pentru raportări abuzive la Biroul de Credite

Top