16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDance Conspiracy, fabrica de talente

Dance Conspiracy, fabrica de talente

Înfiinţată în urmă cu câțiva ani de oameni care au transformat pasiunea pentru dans într-o profesie, Dance Conspiracy din Craiova continuă seria rezultatelor care pun România pe harta dansului european. După ce în 2015 două micuțe balerine, Ella Bogheanu și Mara Dumitrașcu, au fost acceptate să studieze la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena, anul acesta, încă doi copii pregătiți de Marius și Alina Onofrei se mândresc cu același rezultat. Este vorba de Cătălin Aranghelovici, de 12 ani, și Teodora Bica, 10 ani, doi balerini a căror pregătire a început încă de când aveau cinci ani. Talentul, dar mai ales munca lor, precum și susținerea permanentă a celor doi antrenori i-au ajutat să își atingă visul de a studia la una dintre cele mai prestigioase academii de balet din lume. „Pe 15 ianuarie s-a desfășurat audiția la Academia de Balet a Operei de Stat din Viena, unde vin copii din întreaga lume. Au venit 50 de copii și au fost admiși zece, dintre care doi de la Craiova. Pentru noi este o performanţă, având în vedere că ne aflăm într-un oraș care nu are un liceu de coregrafie. În general, acolo vin copii din orașele unde se face coregrafie. Cătălin și Teodora au fost singurii din țara noastră care au fost admişi. Pentru noi este o mare realizare, având în vedere că vorbim de a treia academie de balet din lume, ca valoare, după cea din Sankt-Petersburg și cea din Paris“, a spus Marius Onofrei, unul dintre antrenorii celor doi copii.
Talentul, ambiția, determinarea, dar mai ales munca sunt ingredientele unei astfel de reușite. „Fără muncă, talentul se pierde. Munca este secretul performanței. Munca lor și munca noastră. Antrenamente în fiecare zi, șapte zile pe săptămână. Vorbim de copii care nu au numai performanțe sportive, ci și la școală. Mulți părinți cred că, dacă își duc copiii la diverse activități sportive, acest lucru îi afectează în ceea ce privește rezultatele școlare. Consider însă că faptul că fac sport îi ajută să aibă o anumită disciplină și conduită, care le permit să aibă rezultate și la școală. Nu numai baletul sau dansul, ci orice sport. Lăsați copiii să facă și alte activități decât cele școlare!“, a adăugat Marius Onofrei.
În prezent, aproximativ 300 de copii de la 3 până la 12 ani învață tainele baletului și ale dansului la cel mai mare complex de dans din Craiova, Fabrica de dans, o inițiativă a Katamis și Dance Conspiracy. Cu o echipă de adevărați profesionişti – antrenori, profesori și instructori de dans, copiii își pot alege dintr-o paletă foarte largă de activități care au loc în cele trei săli de dans. Pe lângă balet, pot face dans contemporan, dans sportiv, dans de societate, dans modern, și nu numai. „Obiectivul nostru este să ajungă să facă ce își doresc și să le creăm un viitor. Avem copii talentați, copii cu perspective. Mergem des cu ei la concursuri, obținem premii, ei descoperă lumea baletului, a artei. De fapt, acestea sunt adevăratele concursuri care trebuie câștigate, cele care te ajută să îți creezi un viitor“, a încheiat Marius Onofrei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS