21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum poţi deveni mediator intercultural într-un start-up din Craiova

Cum poţi deveni mediator intercultural într-un start-up din Craiova

Ştii limba italiană şi eşti student sau ai absolvit o facultate umanistă? Eşti deschis la nou şi vrei să te perfecţionezi continuu? Acum ai posibilitatea de a urma un curs de lungă durată pentru obținerea calificării de mediator intercultural. Acesta este organizat de Cooperativa Sociale Artemide din Latiano, Italia, în parteneriat cu Fundacion Escuela de Solidaridad din Granada, Spania, și Asociația pentru Educația Tineretului și Adulților din Băilești şi se desfășoară în cadrul proiectului Erasmus+ SOS family assistence – European strategies for vocational training and job mobility.

Durata cursului este de 600 de ore, dintre care 300 de ore de curs și 300 de ore de practică (4 luni). Acesta se va desfăşura la Centrul de Formare al Cooperativei Sociale Artemide din Latiano, Italia, iar participanţilor li se asigură gratuit transportul dus-întors, cazarea şi masa. În plus, fiecare dintre participanți va primi suma de 250 de euro lunar ca bani de buzunar. Certificarea va fi realizată de către autoritățile regiunii Puglia prin examen susținut la finalul cursului și este recunoscută în tot spațiul Uniunii Europene.

Cerințele minime pentru solicitanți constau în promovarea examenului de bacalaureat, dovedită prin diplomă. Totodată, constituie un avantaj cunoașterea limbii italiene și/sau a altor limbi de circulație internațională, precum şi calitatea de student sau absolvent al unei facultăți de asistență socială sau al altei facultăți umaniste.

Participanții la curs, care vor obține calificarea de mediator cultural, vor avea oportunitatea de a lucra în cadrul unui start-up ce va fi înființat în Craiova, sub forma unei Cooperative Europene. Activitatea acestei Cooperative va fi orientată în principal către medierea interculturală la nivel european, în dublul context al mobilității forței de muncă și al fenomenului migrației ilegale. Totodată, Cooperativa va desfășura activități de formare a personalului ce activează în domeniul educației și al asistenței sociale din diferite țări membre ale UE, prin intermediul unor proiecte cu finanțare europeană. Dacă doriţi să vă înscrieţi la acest curs, puteţi obţine informaţii suplimentare la Asociația pentru Educația Tineretului și Adulților Victoriei, 86, Băilești, Dolj, la numarul de telefon +40724099379, persoana de contact fiind Paul Vădeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS