24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Malu Mare se modernizează prin investiţii masive

Comuna Malu Mare se modernizează prin investiţii masive

Situată la numai zece kilometri de Craiova, comuna Malu Mare se află în plin proces de dezvoltare și modernizare. Autoritățile locale tratează cu deosebită atenție problemele comunei și ale locuitorilor ei, cu atât mai mult cu cât numeroși craioveni s-au stabilit în ultimul timp aici. De la începutul anului și până în prezent au fost eliberate peste 350 de autorizații de construire. Asta deoarece localitatea oferă deja facilităţi pentru dezvoltarea zonei rezidenţiale, iar primarul Ilie Dodocioiu, împreună cu echipa de consilieri locali, a făcut o misiune din a schimba complet aspectul localității. Pe lista de investiții au fost incluse, în primul rând, unitățile de învățământ. „Am finalizat modernizarea Liceului Agricol «Ing. Ionete Aurelian», printr-un proiect în valoare de circa un milion de lei, iar în acest an am reușit să mutăm cei 80 de elevi acolo. Este o clădire modernă, dotată cu centrală termică și în care copiii au condiții foarte bune. Alt proiect vizează modernizarea Școlii Generale, care necesită o refacere completă, în special pe interior. Am depus anul trecut în iarnă un proiect în valoare de circa un milion de lei la Ministerul Dezvoltării. Până acum, nu avem nici un răspuns, dar sperăm că ni se va aproba. În caz contrar, vom aloca bani de la bugetul local pentru a face aceste îmbunătățiri pentru că vrem să devină un loc cu condiții europene pentru copii“, a spus primarul Ilie Dodocioiu.
Canalizarea și infrastructura sunt alte două domenii în care s-au făcut investiții masive în ultimul timp, iar autoritățile susțin că nu se vor opri aici. „Sistemul de canalizare în Preajba, de 19,2 km, l-am realizat printr-un proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării Regionale, în valoare de circa 10 milioane de lei. În perioada următoare, vom finaliza instalarea celor două pompe la canalizare și vom reface drumurile pentru a le readuce la starea inițială, iar recepția acestui sistem de canalizare va fi făcută în primăvara anului viitor. Mai avem un proiect de circa 10,5 km, pe care vrem să îl depunem pe PNDL 3, pentru a rezolva problema asfaltului atât în Preajba, cât și în Malu Mare. În plus, am prevăzut două milioane de lei pentru 3 km de drumuri în vederea asfaltării, tot în Preajba, pe care o vom realiza anul viitor. Alt proiect început din 2007 şi abandonat este canalizarea din Malu Mare, în valoare de circa patru milioane de lei. Până la sfârșitul anului viitor, și această lucrare va fi finalizată. Pentru zona Selgros există un proiect de canalizare prin masterplanul județean. S-au alocat deja circa 4,5 milioane de euro, proiectul este făcut de Compania de Apă Oltenia în colaborare cu noi, astfel încât în perioada viitoare îl vom scoate la licitație, iar la anul firma care va câștiga această lucrare să se apuce de treabă“, a mai spus primarul.
Alt proiect important este cel de dezvoltare a rețelei casnice și de iluminat public cu leduri, pentru 14.380 m liniari. „Am încheiat un contract prin care firma Luxten se obligă să execute un proiect multianual prin care se va realiza electrificare pe cei 14 km în zece luni, iar noi să le dăm banii în patru ani. Toată lucrarea va fi finalizată la sfârșitul anului viitor“, a spus primarul.
Pe lista de investiții pentru dezvoltarea localității se adaugă și proiectul unei săli de sport, depus la CNI, precum și cel care vizează reabilitarea căminului cultural, dar și construirea unei grădinițe noi. În atenția autorităților sunt însă și drumurile de interes local, precum și cele de exploatație agricolă, pentru care au fost depuse proiecte pe AFIR. „Toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără sprijinul consiliului local. Lucrăm pentru oameni, pentru că ei sunt cei care ne-au adus aici. La final de an, le urez atât consilierilor locali, cât și celor peste 5.000 de cetățeni multă sănătate, fericire și un călduros La Mulți Ani!“, a încheiat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS