10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajInvestiţii de milioane de euro în Aeroportul din Craiova (VIDEO)

Investiţii de milioane de euro în Aeroportul din Craiova (VIDEO)

Aeroportul din Craiova s-a bucurat de unele dintre cele mai importante investiții făcute de către Consiliul Județean (CJ) Dolj în ultimii zece ani. Eforturile financiare au venit atât din bugetul propriu, cât și din fondurile europene. Ceea ce se vede astăzi este rezultatul unei strategii foarte atent gândite, care a dus pas cu pas la dezvoltarea aeroportului. Perseverența și dorința de a construi în Craiova cea mai importantă poartă aeriană din sud-vestul țării au salvat la momentul respectiv soarta aeroportului.
„În 2010 am demarat reabilitarea terminalelor pentru că efectiv nu aveam unde să primim pasagerii. Era o condiţie esenţială să creăm spaţiile ca să putem opera în spaţiul Schengen, să avem curse externe. Din acest motiv am început cu extinderea terminalelor. La momentul acela, infrastructura de mişcare era acceptabilă. După ce am terminat extinderea terminalelor plecări – sosiri am obţinut certificarea ca aeroport deschis traficului internațional, care ulterior s-a transformat în Aeroport Internaţional“, a spus Adrian Predescu, director tehnic la Aeroportul Internaţional Craiova.
Reabilitarea infrastructurii de mișcare a aeroportului a urmat apoi ca investiție majoră şi a permis îndeplinirea condiţiilor de siguranță a zborului impuse de reglementările aeronautice și cerințele companiilor aeriene. Investițiile în infrastructură și în echipamentele de deservire a aeronavelor au depășit per total 35 de milioane de euro.
„Rezultatul acestor investiţii se vede: avem un aeroport internațional destul de căutat și apreciat în țară și în străinătate, asigurăm condiții de trafic și zbor foarte bune și, de asemenea, pasagerii au condiții decente și se pot bucura de facilitățile aeroportului nostru“, a adăugat Adrian Predescu.
Conducerea Aeroportului Internațional Craiova are în continuare susținere totală din partea CJ Dolj, care a prevăzut la fiecare întocmire de buget sume care să fie alocate pentru dezvoltarea facilităţilor oferite pasagerilor. De altfel, în acest moment se lucrează și la noi proiecte pentru atragerea de fonduri europene deoarece previziunile specialiștilor spun că aeroportul va avea o dezvoltare spectaculoasă din punct de vedere al numărului de pasageri care îl vor tranzita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS