16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDaruri pentru copiii din Malu Mare

Daruri pentru copiii din Malu Mare

Caiete, creioane colorate, ghiozdane și dulciuri. Sunt numai câteva dintre darurile pe care le-au primit joi copiii din Malu Mare și care le vor face sărbătorile mai frumoase. Mesagerii lui Moș Crăciun au fost, de această dată, reprezentanții Asociației Hinschen und Helfen din Germania, sprijiniți de World Vision și de firma Cummins Generator Technologies România. Vorbim de oameni cu suflet mare, care au transformat în misiune dorința de a aduce zâmbete pe chipul copiilor. Ieri, 700 de pachete cu cadouri au fost descărcate la Școala Generală din Malu Mare, iar ele vor ajunge la toți cei peste 600 de copii din comună. „Organizația World Vision ne sprijină în ceea ce privește alegerea zonelor unde este nevoie de ajutor și astfel am ajuns la Malu Mare. Am adus cadouri împachetate de oameni din Germania, care au dorit să doneze, le-am adus ghiozdane, rechizite, material școlar, tot ceea ce au nevoie pentru un an de acum încolo, precum și dulciuri“, a spus Sebastian Weidner, preşedintele Asociaţiei Hinschen und Helfen.
Autorităţile din Malu Mare au salutat inițiativa Asociației din Germania și a reprezentanților firmei Cummins și au spus că vor suplimenta aceste ajutoare și cu daruri de la bugetul local. „Alături de pachetele pe care le-au primit din partea acestor oameni frumoși la suflet, noi, Consiliul Local Malu Mare, am alocat și suma de 40.000 de lei tot pentru copiii noștri, pentru a le da cadouri cu ocazia Sărbătorilor de iarnă“, a spus Ilie Dodocioiu, primarul din Malu Mare.
Asociaţia Hinschen und Helfen nu este la prima acțiune de acest gen pe care o face în țara noastră. Din 2014 și până în prezent, în preajma zilei de Sfântul Nicolae, voluntarii Asociației vin în România și le fac sărbătorile mai frumoase copiilor de aici. Se întâmplă ca lucrurile pe care le văd în țara noastră să îi determine să se întoarcă la copii mai devreme de un an. „Mergem cu cadouri în mai multe localități din Dolj, iar anul trecut am venit încă o dată în ianuarie pentru că un donator din Germania a văzut că mulți dintre copii aveau nevoie de ghete și de geci de iarnă, așa că am venit în mijlocul lui ianuarie și le-am adus“, a mai spus Sebastian Weidner.
Surprizele în ceea ce îi privește pe copiii din Malu Mare nu se opresc însă aici. Autoritățile intenţionează să facă investiții masive în unitatea de învățământ, dar au alocat fonduri și pentru uniformele școlare ale copiilor din clasele 0-IV. În aceste zile, urmează să sosească 119 uniforme școlare achiziționate cu bani de la bugetul local. „În iarna anului trecut am depus la Ministerul Dezvoltării un proiect de reabilitare interioară a şcolii, în valoare de un milion de lei, şi sperăm că ni se va aproba. Totodată, am alocat de la consiliul local 35.000 de lei pentru uniformele copiilor din clasele 0- IV, care sunt deja pe drum, iar anul viitor intenţionăm să alocăm bani şi pentru înfrumuseţarea exteriorului şcolii“, a încheiat Ilie Dodocioiu, primarul din Malu Mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS