16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajValea Stanciului, în plin proces de modernizare

Valea Stanciului, în plin proces de modernizare

Comuna Valea Stanciului este una dintre cele mai mari din județul Dolj. Are peste 5.000 de locuitori, 2.700 de gospodării și o suprafață de peste 11.000 de hectare. Primarul de aici a avut o sarcina grea să răspundă tuturor cerințelor necesare unui trai demn de secolul XXI, însă munca depusă pentru atragerea fondurilor necesare a dus și la obținerea de rezultate. Învățământul, sănătatea și infrastructura au fost domeniile prioritare și în 2017. Sunt 850 de elevi care învață în Valea Stanciului, iar autoritățile vor să le creeze condiții cât mai bune. Prin PNDL 1 s-a reușit modernizarea Grădiniței din satul Grecești, care dispune de toate dotările. Totodată, a fost depus și proiectul de modernizare a Școlii din satul Horezu Poienari şi nu a fost uitată nici Grădinița din satul Ţugureşti, pentru care a fost depusă cerere de finanțare pe PNDL2. De asemenea, Școala nr. 2 din Valea Stanciului și cea cu clasele I-IV din Grecești vor fi reabilitate în 2018. Totodată, în acest an a fost finalizată o grădiniță nouă, cu trei săli de grupă. Pe POR este depus un proiect care vizează Școala Profesională, care a fost dotată cu o mașină nouă și care va fi extinsă cu ateliere pentru elevi și un tractor pe care ei să facă practica.
„Avem foarte multe proiecte care să îi bucure pe copii. În fiecare an, cei mai buni elevi au mers în tabere gratuite, iar anul acesta elevii de la Școala Profesională vor vizita o fabrică din Italia. Totodată, proiectul „Fiecare copil în grădiniță“ ne-a adus prezența în proporţie de 90 la sută la grădiniță“, a spus Ovidiu Gîngioveanu, primarul din Valea Stanciului.
Avand în vedere numărul mare de locuitori, primarul se gândește și la accesul acestora la sistemul sanitar. Dispensarul din comună ar putea fi amenajat ca spital. Vor fi alocate fonduri în acest sens, însă rămâne să fie atrași și mai mulți medici. Acum sunt doar două cabinete de medici de familie și unul de stomatologie, dar se dorește aducerea de specialiști pe mai multe domenii și chiar crearea unui laborator de analize.
După ce s-a reușit asigurarea unui iluminat public modern pe întreaga suprafață a comunei, 8 km de rețea cu becuri led, primarul se gândește ca în 2018 să fie investiți mai mulți bani pentru asfaltări, alimentare cu apă, precum și canalizare. „Am înființat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul primăriei, dotat cu o mașină de pompieri și o mașină de teren care să intervină la problemele din comună“, a mai spus primarul Ionel Ovidiu Gîngioveanu.
Pe lista de investiții a edilului se află și modernizarea Căminului Cultural din Valea Stanciului, precum şi a celui din Horezu Poienari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS