24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAeroportul Craiova, poartă aeriană modernă

Aeroportul Craiova, poartă aeriană modernă

Investiţiile realizate în ultimii ani la Aeroportul Internaţional din Craiova îşi dovedesc din plin eficienţa. Principala poartă aeriană din Sud-Vestul ţării a atras, prin modernizările făcute şi facilităţile oferite, deschiderea tot mai multor rute către destinaţiile căutate de români. În ultimii ani, numărul pasagerilor a crescut constant şi, pe lângă faptul că beneficiază de oportunitatea de a rezerva un zbor mai aproape de casă, oamenii sunt plăcut impresionaţi şi de ceea ce s-a realizat la aeroport. „Este un lucru îmbucurător faptul că avem un aeroport dotat după ultimele standarde și sperăm să avem cât mai multe companii externe care vor opera zboruri de aici. Este, într-adevăr, un beneficiu important pentru locuitorii Olteniei“, a spus Cristian, din Craiova.
„După ce l-au renovat arată foarte bine, serviciile sunt impecabile, chiar nu avem ce să obiectăm. Noi mulți plecăm afară să muncim, iar acum este foarte ușor să mergem la locurile de muncă sau să revenim la familie“, a spus Laura, din Craiova.
„E foarte frumos, noi venim pentru prima dată și ne place. E bine că nu mai trebuie să mergem până la București pentru a călători cu avionul“, a spus Irina, o altă pasageră a aeroportului.
Dezvoltarea aeroportului a cunoscut o evoluţie spectaculoasă până la nivelul actual, plecând de la 225 de pasageri în anul 2005, ajungând la 225.000 la sfârşitul anului 2016, iar anul acesta va depăşi 425.000 de călători. Aeroportul deserveşte 2,3 milioane de locuitori din cele cinci judeţe ale regiunii Oltenia: Dolj, Olt, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea, dar şi locuitorii regiunilor apropiate graniţelor cu Serbia şi Bulgaria.
„E foarte frumos, bravo lor că l-au făcut! Eu sunt din Drăgănești-Olt și merg în Italia. Am fost pe mai multe aeroporturi din lume și cred că se aliniază standardelor internaționale“, a spus Florin, care se îmbarca în cursa spre Bergamo.
Tot din judeţul Olt venise şi Cristi Ştefan, care îşi conducea sora spre aceeaşi destinaţie. „E bine că e aproape de noi, noi suntem din Slatina, iar Bucureștiul era cam departe. E mult mai ușor să pleci din zona aceasta, e o poartă în plus“, a spus Cristi Ştefan.
Aeroportul din Craiova îşi propune să continue seria investiţiilor. În urmă cu două luni a fost demarată procedura de achiziţie pentru studiile de fezabilitate privind extinderea terminalelor de plecări şi sosiri, care se dovedesc deja neîncăpătoare. Activitatea Aeroportului, raportată la cea din 2010, a înregistrat o creștere cu peste 790 la sută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS