22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Inima ALDE bate pentru Craiova!


ALDE CRAIOVA s-a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul Conferinței municipale de Alegeri. Sub sloganul „Inima ALDE bate pentru Craiova“, aproape 400 de reprezentanți ai ALDE Craiova și-au ales, prin vot secret, noile structuri de conducere.
Președinte al organizației ALDE Craiova a fost aleasă în unanimitate de voturi doamna ANIȘOARA STĂNCULESCU, cea care a obținut peste 12% la alegerile pentru funcția de primar al Craiovei organizate în vara acestui an, rezultat considerat marea surpriză a alegerilor. Vicepreședinți ai ALDE Craiova au fost aleși: Ionel Pană, Calotă Firmilian, Dumitru Manescu, Costinaș Camelia, Ianculescu Adrian, Anca Koc, Bogdan Forțan.
Conferința, prezidată de președintele ALDE Dolj, deputatul Ion Cupă, a marcat începutul unui nou capitol în istoria organizației. ALDE Craiova vrea să devină în 2020 principala forță politică liberală din oraș, o organizație politică puternică, respectată de craioveni pentru proiectele sale și pentru oamenii pe care îi lansează în spațiul public.
Liberal democrații craioveni și-au propus să continue, prin dialog permanent cu cetățenii și specialiștii din oraș, îmbunătățirea Proiectului ALDE pentru dezvoltarea accelerată a Craiovei, proiect lansat în vară cu ocazia alegerilor pentru Primăria Craiova.
La finalul Conferinței pentru alegeri, cei 400 de delegați ai ALDE Craiova au adoptat prin vot o Rezoluție prin care solicită guvernului sa amâne cu trei – patru ani eliminarea subvenției la energia termică, în caz contrar existând riscul ca peste 100.000 de craioveni să aibă dificultăți mari sau chiar imposibilitatea de a-și achita facturile.

REZOLUȚIA CONFERINȚEI ORGANIZAȚIEI ALDE CRAIOVA

Noi, cei 389 de reprezentanți ai ALDE Craiova, reuniți în Conferința Municipală în 3 noiembrie 2017, ținând cont de faptul că eliminarea subvenției la energia termică de la 1 aprile 2018, conform calendarului stabilit de autoritățile române în acord cu cele de la Bruxelles, ar afecta major veniturile a zeci de mii de familii doar în municipiul Craiova și ar crea probleme sociale suplimentare,
SOLICITĂM autorităților locale și județene, parlamentarilor de Dolj să facă toate demersurile necesare pe lângă Guvernul României pentru renegocierea cu Comisia Europeană a calendarului privind eliminarea subvenției la energia termică.
Partenerii noştri de la Bruxelles trebuie să înţeleagă că România nu este încă pregătită la acest moment să elimine total subvenţia pentru energie termică, atât cea acordată de către autorităţile locale, cât şi cea acordată de către guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.
Amânarea cu încă trei – patru ani a eliminării acestei subvenţii ar da posibilitatea atât guvernului, cât şi autorităţilor locale să facă investiţii masive în infrastructura termică. Investiţii prin care să fie eliminate pierderile care se reflectă automat în facturile consumatorilor.
Eliminarea acestor pierderi ar duce la o factură de întreţinere considerabil mai mică şi atunci se poate pune problema eliminării în mod treptat a subvenţiei la energia termică.
Ne exprimăm speranța că autoritățile române vor lua la timp măsurile necesare în direcția precizată de rezoluția de față.

CONFERINȚA MUNICIPALĂ ALDE CRAIOVA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS