11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj425.000 de călători pe Aeroportul Internaţional Craiova

425.000 de călători pe Aeroportul Internaţional Craiova

Aeroportul International Craiova va înregistra un record istoric în acest an, cand traficul de pasageri va depăși numărul total de locuitori ai municipiului. Potrivit estimarilor, Aeroportul International Craiova va ajunge in 2017 la 425.000 de călători. Activitatea Aeroportului Internațional Craiova, raportată la cea din 2010, a înregistrat o creștere cu peste 790 la sută. Toate aceste date au fost prezentate pe 3 octombrie de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la deschiderea celei de-a 25-a Conferințe Anuale și Adunări Generale a Asociației Aeroporturilor din România.
La inceputul acestei luni, Aeroportul International Craiova a marcat un alt eveniment extrem de important. Alaturi de Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est şi liderul pieţei din România, Aeroportul International Craiova a sărbătorit 800.000 de pasageri transportaţi. Pasagerul norocos cu numărul 800.000 a venit de la Paris Beauvais şi a fost întâmpinat la sosirea pe Aeroportul Internațional Craiova cu un voucher valoric oferit de WIZZ special pentru această ocazie.
„În ultimii 4 ani de activitate de când a aterizat pentru prima dată la Craiova, compania aeriană Wizz Air a transportat 800.000 de pasageri de pe aeroportul nostru, din cei aproximativ 1.000.000 de pasageri care au tranzitat aeroportul începând cu anul 2005. Am pornit atunci de la 225 de pasageri şi am mărit traficul aerian de o mie de ori la sfârșitul anului 2016, acest trafic consolidându-ne poziţia de aeroport regional al României”, a spus Mircea Dumitru, Director General Aeroportul Internaţional Craiova.
Asa cum aratau studiile de la inceputul anilor 2000, foarte multi locuitori din zona Olteniei isi doreau sa aiba o poarta aeriana spre Europa si nu numai. Prognozele au fost corecte si de la an la an numarul pasagerilor a crescut tot mai mult, aparand astfel necesitatea dezvoltarii Aeroportului International Craiova. Aceasta s-a facut la timp si a tinut pasul cu cerintele europene in domeniu.
Dupa cum s-a spus de multe ori, dezvoltarea Aeroportului International Craiova a contribuit la dezvoltarea economica a orasului. Asta, pentru ca schimburile culturale si economice internationale nu pot fi facute fara posibilitatea de a calatori rapid.
Anul 2017 este un moment istoric pentru intreaga aviatie din Romania. Aceasta va inregistra 21 de milioane de pasageri, numar care depaseste populatia tarii noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS