13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajO zi în plus câștigată pentru lectură la „Aman“!

O zi în plus câștigată pentru lectură la „Aman“!

Urmare firească a creșterii volumului de activități, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ își va deschide, începând cu 7 octombrie, porțile pentru public și în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 8.30 – 16.30.
În temeiul solicitărilor adresate de cetățeni, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ a analizat oportunitatea prelungirii orarului de funcționare pentru zilele de sâmbătă. Utilitatea unei asemenea măsuri își găsește principala justificare în deschiderea manifestată de bibliotecă față de categoriile de cetățeni care, din motive obiective, pot beneficia de serviciile bibliotecii doar la finalul săptămânii, în timpul liber.
Măsura care va produce efecte începând cu ziua de sâmbătă, 7 octombrie, nu reprezintă o noutate absolută. Până în anul 2010, din dorința de a veni în întâmpinarea tuturor categoriilor de public, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ a funcționat în regim normal în zilele de sâmbătă.
„Începând de sâmbătă, 7 octombrie, reluăm activitatea în cadrul Serviciului Relații Publice, compartimentele Împrumut Carte Adulți și Copii și Tineret, American Corner, Biblioteca «Exilului Românesc din Paris – Basarab Nicolescu», Periodice și Depozit General și săli de lectură. În principiu, este vorba de reintroducerea programului de sâmbătă pentru acele secții de care au cea mai mare nevoie utilizatorii noștri în weekend. Au existat cereri în această direcție și, cu ajutorul resursei umane pe care o avem la dispoziție, am putut pune în practică o idee care, credem noi, prezintă foarte multe avantaje. Toți cei care, din varii motive, erau până acum în imposibilitatea de a vizita biblioteca în timpul săptămânii de lucru, vor găsi, începând de acum, un orar flexibil care să vină în întâmpinarea nevoilor lor de informare și documentare“, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS