24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajRăzboi împotriva sănătății craiovenilor

Război împotriva sănătății craiovenilor

Subscrisa Asociația pentru Monitorizare Prospecție Mediu și Ecologie – AMPME, având ca scop monitorizarea factorilor de mediu din România și implicit din județul Dolj, aducem la cunoștința publicului craiovean un aspect extrem de grav generat de incompetența și reaua-voință, dar și de atentatul la sănătatea publică al unor funcționari și consilieri din cadrul Primăriei Craiova.
Primăria Craiova încalcă din nou cu bună știință hotărârea judecătorească prin care i se punea în vedere pasivitatea în luarea deciziilor, amânând încă o dată recunoașterea cheltuielilor pentru Depozitul Ecologic de Deșeuri Mofleni. Acest lucru reprezintă un atentat la sănătatea populației, iar anumite persoane din cadrul primăriei, care se ocupă special de acest complot, au reușit, și de această dată, să își ducă planurile la bun sfârșit.
Prin hotărârea de consiliu din data de 28.09.2017 se amână încă o dată aprobarea cheltuielilor care trebuie incluse în tariful de depozitare pentru Depozitul Ecologic Mofleni.
Până în anul 2005, când a fost dat în folosință Depozitul Ecologic Mofleni, având o investiție considerabilă în protecția mediului, gunoaiele din Municipiul Craiova și din Județul Dolj erau aruncate la vechea groapă de gunoi a Craiovei, zonă total neprotejată și generatoare de pericole pentru populație. Această groapă de gunoi producea, prin fermentație și emanații de gaze, numeroase probleme de sănătate cetățenilor, afecțiuni hepatice și renale, iar prin emanarea de pulberi în suspensie, purtătoare de bacterii patogene, erau generate alergii, astm, micoze pulmonare și alte boli ale sistemului respirator.
Din anul 2005, craiovenii sunt protejați de aceste boli generate de depozitarea necontrolată a deșeurilor datorită faptului că Depozitul Ecologic Mofleni este un depozit ecologic realizat în conformitate cu standardele europene, care protejează pânza freatică și emanațiile în aer ale diverșilor factori de mediu dăunători și care protejează populația de boli periculoase și devastatoare.
În schimb, în acest moment există alt pericol pentru populația Craiovei, pericolul generat de factorul uman reprezentat de unii funcționari din interiorul primăriei și de unii consilieri care înțeleg să se opună activității Depozitului Ecologic Mofleni prin nerespectarea dispozițiilor legale și prin sabotarea hotărârilor de consiliu privind recunoașterea cheltuielilor efectuate pentru Depozitul Ecologic Mofleni, limitând astfel lucrări ecologice care au ca scop protejarea sănătății populației de boli și factori dăunători de mediu. Nu știm cu ce scop acest grup restrâns de funcționari publici, care nu au primit mandat de la cetățeni să le negocieze sănătatea, întreprind aceste acțiuni și fac aceste jocuri foarte grave care au drept consecință imediată boli grave în rândul populației. Cele mai importante acțiuni ale unei primării sunt cele legate de igiena și sănătatea publică. În acest moment, un grup restrâns de funcționari publici blochează de peste 2 ani adoptarea unei hotărâri de consiliu, fapt care poate genera în viitor un adevărat dezastru ecologic și îmbolnăvirea în masă a populației. Vom aduce la cunoștința populației municipiului Craiova și a județului Dolj numele funcționarilor publici angrenați conștient sau inconștient în acest război contra populației, iar statisticile Direcției de Sănătate Publică pe care le vom publica, privind morbiditatea populației ca urmare a bolilor aparatului respirator, ficatului, rinichiului etc., vor demonstra dezastrul viitor generat de hotărârea de consiliu din ziua de astăzi.
Asociația AMPME are ca obiect de activitate monitorizarea și prospecția factorilor de mediu și este asociația care a sesizat și a informat toate autoritățile competente în cursul anului trecut despre neregulile privind licitația organizată de Consiliul Județean Dolj pentru atribuirea contractului de colectare a deșeurilor pe raza județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS