17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCărticica pentru prichindei și copii mai măricei

Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei

Cu șapte ediții desfă­șurate până în prezent (2010-2017), 180 de teme și peste 50.000 de participanți, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ anunță lansarea celei de-a VIII-a ediții a proiectului „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei“. Structurată pe 19 teme interactive, ediția actuală va debuta în data de 2 octombrie 2017 și se va desfășura neîntrerupt până în luna iunie a anului 2018.
Inițiat din dorința de a lărgi sfera preocupărilor celor mici, de a sprijini școala și familia în procesul de educare, „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei“ este unul dintre cele mai de succes programe cultural-educative derulate la nivel local. Prin amploare, frecvență și intensitate, proiectul desfășurat de Secția de copii și tineret se numără printre cele mai îndrăgite inițiative ale bibliotecarilor de la „Aman“.
Activitățile propuse pentru anul școlar 2017-2018 acoperă un evantai generos de nevoi și preocupări, publicul-țintă fiind compus din „prichindei“ cu vârsta de până la șapte ani, prima categorie, respectiv copii din ciclul primar, cea de-a doua categorie.
Cu fiecare ediție des­fășurată, oferta educa­țională propusă de bibliotecarii Secției de copii și Ludotecă a sporit în diversitate, reușindu-se o pliere cât mai fidelă pe gama de activități necesare celor mici. Centrate fie pe anotimpuri, fie pe unități practice de învățare, temele de activitate propuse vor aborda subiecte din domenii precum: astronomie, biologie, geografie, bunele maniere, cultură și elemente de folclor, precum și lumea animalelor. De asemenea, în pragul anumitor sărbători religioase sau populare, în preajma momentelor cu o semnificație aparte, copiii vor desfășura activități educative despre Crăciun și Paști, Dragobete și Mărțișor. Universul basmelor, poeziei și picturii vor fi alte câteva „popasuri de poveste“ în care cei mici vor fi îndrumați și asistați de bibliotecari.
Între obiectivele urmărite în cadrul proiectului, în direcția continuării efortului de diversificare permanentă a ofertei culturale a Bibliotecii „Aman“, se află identificare unor soluții practice pentru unele nevoi stringente precum: dezvoltarea interesului și menținerea motivației pentru lectură, deprinderea obișnuinței de a frecventa biblioteca și, în general, cointeresarea și informarea publicului tânăr cu privire la oportunitățile de formare și informare pe care le pune la dispoziție biblioteca. Dezvoltarea imaginației și a creativității este, de asemenea, un indicator esențial al proiectului. La fel de important, proiectul are ca miză și promovarea bibliotecii în calitate de agent activ de formare și informare, partener solid în relația cu instituțiile școlare din județul Dolj. Colaborarea dintre bibliotecă, pe de o parte, școală și grădiniță, pe de altă parte, va reprezenta, la fel ca în anii trecuți, garanția unui sprijin efectiv oferit educației continue, învățării informale prin vizionare, lectură, pictură și lucru manual.
Bibliotecarii implicați în proiect sunt: Silvia Mic, Mihaela Mircea, Ancuța Călinescu, Carla Dinu și Laura Trăistaru, coordonați de Rodica Păvălan, șef Relații cu Publicul.
„Publicul tânăr are nevoie de un program dinamic. Centrat exclusiv pe nevoile lor de formare și informare, proiectul «Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei» înglobează activități care vor fi demarate peste doar câteva zile și se vor derula neîntrerupt până la încheierea anului școlar 2017-2018. Nu mai puțin de 19 teme educative, ample ca impact și organizare, au fost planificate pentru ediția a VIII-a. Colegii de la Secția de copii și tineret, poate cel mai performant departament dedicat copiilor din Craiova, s-au întrecut pe sine odată în plus. Vom replica în fiecare an acest proiect pentru că, la fel de important, numărul de cititori activi ai bibliotecii sporește în fiecare an cu câteva mii de nou- înscriși“, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“.
Pentru informații suplimentare, pentru programări și sugestii de activități, cadrele didactice sunt rugate să apeleze la unul dintre numerele de telefon: 0251/532.267 sau 0351/441.809, interior 104, de luni până vineri, în intervalul: 9.00 – 18.00.

Birou Presă Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS