16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajŞcoala Postliceală Sanitară EDUNET - o școală europeană

Şcoala Postliceală Sanitară EDUNET – o școală europeană


În timp ce dezbaterile din spațiul public despre învățământul românesc se axează doar pe învățământul de stat, există un domeniu unde lucrurile se mișcă, și unde calitatea actului de educație se apropie de cea din Europa – învățământul privat postliceal. Iar cel mai elocvent exemplu în acest sens îl reprezintă Școala Sanitară EDUNET din Craiova. Făcând parte din Asociaţia EDUNET, alături de Școala Sanitară EDUNET din Băilești, instituția este autorizată pentru calificarea în două specialități: asistent medical generalist și asistent medical de farmacie.
Încă de la înființare, Școala Postliceală EDUNET și-a asumat formarea absolvenților la standardele europene, iar calificarea de asistent medical obținută este automat recunoscută în toate țările UE, astfel încât absolvenții se pot angaja în orice țară din Europa.
Un bun prilej de a verifica modul în care elevii școlii se pot integra într-un sistem occidental l-au reprezentat stagiile în străinătate. Astfel, în 2014 și 2016, 85 de elevi au realizat un stagiu la Spitalul „Antonio Cardarella“, din Campobasso, Italia, iar în 2015, alți 25 de elevi au realizat un plasament de formare la Spitalul „Fondazzione Padre Alberto Mileto“ din Vaso, Italia. De fiecare dată, elevii școlii au fost apreciați la superlativ, și nu puțini dintre ei au reușit să își găsească un post în aceste așezăminte, la finalul studiilor.
Mai mult, Asociația EDUNET și-a creat o rețea de parteneri în cadrul celor 7 proiecte IENE derulate împreună cu Middlesex University și alte 15 universități și organizații din 10 țări europene, și acum este parte dintr-o rețea internațională de prestigiu. Ca urmare a acestor parteneriate, în septembrie 2017 Asociația EDUNET a inițiat, în calitate de coordonator, un nou proiect Erasmus+, focalizat pe îngrijirea persoanelor în vârstă, având ca parteneri Universitatea Middlesex din Londra, Universitatea din Catania, Italia și Universitatea din Almeria, Spania.
Şcoala Postliceală EDUNET se află în incinta Școlii „Obedeanu“ din Craiova și are 3 clase la calificarea Asistent medical de farmacie și 7 clase la calificarea Asistent medical generalist.
Cei care doresc să afle mai multe informații pot accesa site-urile:
• scoalasanitaraedunetcraiova.ro
scoalasanitarabailesti.wordpress.com
sau ne pot găsi pe facebook la adresele:
facebook.com/postlicealaedunet
facebook.com/ScoalaEdunet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS