17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAlegeri parțiale la Primăria Telești, pe 5 noiembrie

Alegeri parțiale la Primăria Telești, pe 5 noiembrie

În luna noiembrie vor fi organizate alegeri parțiale la Primăria Telești. Anunțul a fost făcut astăzi de social-democrații gorjeni care se pregătesc să îşi desemneze un candidat pentru alegerile din comuna gorjeană. Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj, a declarat că în cadrul unei ședințe de lucru, social-democrații gorjeni vor stabili candidatul pe care îl vor susține la primăria respectivă, fiind posibil ca și reprezentanții altor partide să stabilescă alți candidați pentru fotoliul de primar de la Telești. „Avem programată o întâlnire cu fostul primar al comunei, care este preşedintele organizaţiei locale şi vom vedea pe cine vom desemna candidat l alegerile parţiale. Va fi desemnat în Comitetul Executiv”, a spus Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj.

Primarul a demisionat

Cel mai probabil, PSD Gorj va merge în alegerile parțiale pe mâna viceprimarului social-democrat, Ion Mischie, cel care conduce interimar Primăria Telești, după demisia din această vară a primarului Romulus Bâldea. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis atunci definitiv că Romulus Bâldea nu mai poate ocupa fotoliul de primar, întrucât a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate. Primarul a demisionat atunci repede din funcție pentru a putea candida din nou la alegerile din 2020. Romulus Bâldea a luat decizia de a demisiona, după ce, anul acesta, a pierdut definitiv procesul cu ANI, instituție care îl declarase incompatibil în funcție. Potrivit ANI, edilul din Teleşti s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan, funcția de primar al comunei Telești și următoarele calități: reprezentant al comunei în AGA a SC TELEAQA SERV SRL (începând cu 22 decembrie 2009); reprezentant al comunei în AGA a SC CTC DESALUBRIS SRL (începând cu 26 iulie 2010). „S-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deținut, simultan, funcția de primar al comunei Telești și următoarele calități: comerciant persoană fizică în cadrul BÎLDEA ROMULUS PFA (20 octombrie 2010 – 17 iulie 2012); comerciant persoană fizică în cadrul Întreprinderii Individuale BÂLDEA FLORICA (17 iunie 2008 – 28 august 2013)“, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate.

Vicele e în cărţi

Deși se feresc să pronunțe numele candidatului pentru Primăria Telești, aceștia îl dau ca și câștigător al competiției electorale pe Ion Mischie. Acest lucru este susținut și de Mihai Weber, președintele executiv al PSD Gorj, care cu toate că nu a dezvăluit și numele candidatului PSD pentru Primăria Telești, a lăsat să se înțeleagă faptul că actualul viceprimar cu atribuții de primar, Ion Mischie va fi candidatul susținut de social-democrați pentru fotoliul de edil al localității. De asemenea, Weber a anunțat că la alegerile locale care vor fi organizate peste trei ani, Romulus Bâldea va fi din nou susținut de PSD pentru postul de primar al comunei Telești. „Peste trei ani vor fi din nou alegeri la termenul general pentru toată ţara şi atunci va intra în cursă fostul primr Romulus Bâldea. Acum încă nu am stabilit candidatul”, a spus deputatul Mihai Weber, parlamentar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS