12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajE vremea atelierelor de vară la Muzeul Olteniei!

E vremea atelierelor de vară la Muzeul Olteniei!

Muzeul Olteniei organizează, la Secția de Științele Naturii, patru ateliere creative în cadrul Școlii de Vară „Bios Art în vacanță“, abordând următoarele tehnici: atelier de modelaj și colorat lut (perioada 4 iulie-1 august), se va derula săptămânal marțea, în intervalul orar 9.00 – 10.30; atelier de decoupage (tehnica șervețelului) și paper weaving – împletitură din hârtie (perioada, 6 iulie – 3 august), se va derula săptămânal, joia, în intervalul orar 9.00 – 10.30; atelier de string art/arta firului de ață, (perioada 8 – 29 august), se va derula săptămânal, marțea, în intervalul orar 9.00 – 10.30; atelierul „Paleta de culori a Naturii – pictură și colaj“ (realizat în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova, în perioada 10 – 31 august), se va derula săptămânal, joia, în intervalul orar 9.00 – 10.30. Specialistul din partea Muzeului de Artă Craiova care îi va îndruma pe cei mici în lumea culorilor și a artei este muzeograf Rusalia Crăciunoiu.
Înscrierile în cadrul atelierelor se vor realiza în perioada 22.06.2017 – 1.07.2017, în limita locurilor disponibile, respectiv 20 de locuri pentru fiecare atelier, la numărul de telefon 0251/411906 sau pe adresele de e-mail [email protected] sau [email protected].
De asemenea, până duminică, 25 iunie, Muzeul Olteniei – Secţia de Știinţele Naturii primeşte înscrieri pentru programul de voluntariat „I like the museum“, interviul de preselecţie urmând să aibă loc marţi, 27 iunie, în intervalele orare 9.30 – 11.30 şi 13.00 – 16.00. Programul este conceput exclusiv pentru cei pasionaţi de natură, copii, creaţii hand-made, şi se va derula în două etape – din iulie până în septembrie şi din septembrie până în decembrie. El aduce voluntarilor beneficii diverse, precum gratuitate pe întreaga perioadă a stagiului la intrarea în Muzeul Olteniei şi participarea directă la evenimente.
Pentru înscriere, CV-ul se trimite la adresele de email: [email protected] sau [email protected] sau se depun personal la sediul Secţiei de Ştiinţele Naturii, din strada „Popa Şapcă“ nr. 8. Pentru înscrierea adolescenţilor este necesar acordul scris al părinţilor. Detalii suplimentare pot fi solicitate la numărul de telefon 0251/411906 și 0766.326.909.
Pentru fiecare atelier vor fi prezenți specialiști ai Secției de Științele Naturii, din cadrul Muzeului Olteniei (dr. Aurelian Popescu, dr. Mirela Ridiche, dr. Olivia Cioboiu, dr. Goga Claudia, drd. Lila Gima) cu materiale multimedia despre mediul înconjurător (fosile, plante și animale). Tot în acest context, invitați speciali vor fi: Emilia Criveanu, consilier dezvoltare personală, specialist în relații părinți–copii, și muzeograful Loredana Durău, din cadrul Secției de Etnografie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS