21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajLiderul Ilie Bolojan „certifică“ atributele de primar ale lui Mario Ovidiu Oprea

Liderul Ilie Bolojan „certifică“ atributele de primar ale lui Mario Ovidiu Oprea

Liderul liberal Ilie Bolojan, primarul Oradei, a sosit la Craiova special pentru a-l susţi­ne pe Mario Ovidiu Oprea, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Craiova. Acesta a vorbit despre modelul economic pe care l-a aplicat cu succes în oraşul pe care îl conduce şi şi-a arătat încrederea faţă de colegul doljean, estimând că Mario Ovidiu Oprea are toate calităţile necesare pentru a redresa economia locală. „Este o onoare să fiu la Craiova şi să fiu parte a unei discuţii legate de modalităţile de dezvoltare a marilor oraşe. Primarul, de fapt, ce face dintr-un mare oraş? Nu îl dezvoltă el, dar creează condiţiile pentru ca firmele şi oamenii să dezvolte acea comunitate. Baza unui oraş stă în dezvoltarea lui economică. Dacă domnul Oprea va ieşi primar, va face ca în următorii ani să se întâmple aceste lucruri“.
Dialogul s-a clădit în jurul ideilor de industrializare, de calitate a actului administrativ şi, nu în ultimul rând, de oferire a unor şanse reale de lansare profesională a tinerilor, problemă care afectează, de altfel, şi Craiova.
Mario Ovidiu Oprea s-a arătat deschis faţă de practicile liberale constructive aplicate la Oradea. „Orice oraş are nevoie de un primar deschis, care nu preferă autosuficienţa drept resursă. Craiova are nevoie de un primar dispus să urmeze alte modele pozitive, dispus să accepte că indiferent câte ştie, tot mai poate învăţa. Exemplul de succes al colegului Ilie Bolojan, primarul Oradei, este o dovadă a faptului că serviciile publice de calitate există şi se fac prin politici constructive, nu prin politici de gherilă. Sper ca toţi craiovenii să vină alături de mine, pentru ca pe 11 iunie să «Deschidem Primăria Craiovei»“.

„Suportul planului de dezvoltare a fost asigurat de cetăţenii craioveni“

Candidatul liberal a mai explicat şi cine a contribuit la programul său de dezvoltare pentru Craiova.
„Sunt adeptul unei administraţii interactive, care nu limitează opinia şi aportul oamenilor. Strategia de dezvoltare a fost concepută cu profesionişti craioveni din diverse domenii, cu o echipă a locului elastică în gândire şi ancorată în realitatea cotidiană. Suportul aces­tei «structuri» de rezistenţă a fost asigurat însă de cetăţenii craioveni cu care m-am întâlnit, cei care, de alt­fel, stabilesc agenda publică. Nu mă număr printre candidaţii care pompează mii de euro în buzunarele unor musafiri străini ca să-l înveţe ce vor oltenii. Şi nici nu am atitudinea de providenţă a «candidatului fustă» PSD care exersează transferul de imagine al bonei sale, promovând un program pe care nu l-a lucrat, pentru că «l-a moştenit». Dacă analizaţi puţin, planurile de dezvoltare ale PSD sunt aceleaşi ca acum 15 ani, adică de atunci le rescriu pe hârtii, le pun în braţe candidaţilor şi invocă răbdarea populaţiei. E uşor să faci xerox după un proiect dacă priorităţile tale sunt aceleaşi şi gradul de soluţionare în timp este zero“, a mai precizat Mario Ovidiu Oprea.

Comandat de PNL Dolj, executat de SC Media Sud Europa SA, CUI mandatar 21170006

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS