– Sunteţi candidatul oficial al ALDE prin depunerea ieri a candidaturii. Cu ce gânduri intraţi în această competiţie?
– În primul rând, cu gândul unei imense responsabilităţi pentru oamenii acestui oraş care merită mai mult de la administraţia locală. Cred cu tărie că în câţiva ani Craiova poate prinde din urmă celelalte oraşe mari ale ţării. Asupra acestui obiectiv strategic trebuie să ne concentrăm toţi şi conducătorii oraşului, şi cetăţenii care pot pune mai multă presiune pe primărie pentru accelerarea măsurilor care privesc modernizarea orașului. De aceea, sloganul sub care candidez este „MAI ÎNTÂI, CRAIOVA!“

– Pe ce vă bazaţi în demersul dumneavoastră de a câştiga funcţia de primar al Craiovei?
– Pe toţi cei aproape 70% dintre craioveni care vor o modernizare mai rapidă a oraşului prin folosirea mai eficientă atât a resurselor locale, cât şi a banilor de la bugetul naţional sau a fondurilor europene. Pe acei foarte mulţi cetăţeni ai oraşului nostru care cred că o femeie este mai potrivită pentru a conduce destinele acestui oraş în perioada următoare. Pe bunul meu simţ public şi pe felul meu de a fi în permanenţă în mijlocul oamenilor, încercând să găsesc împreună cu ei soluţiile cele mai bune pentru oraş.

– Ce credeţi că nu merge în actuala administraţie a municipiului?
– Cred că nu există încă o viziune integrată asupra dezvoltării oraşului. Se fac paşi prea mici în direcţia modernizării Băniei. De la rezolvarea durabilă a marilor probleme privind alimentarea cu apă potabilă şi asigurarea căldurii în oraş până la semaforizarea inadecvată, curăţenia oraşului şi până la birocraţia sufocantă din instituţiile publice. De la întârzierile acumulate în direcţia reindustrializării oraşului şi până la deficienţele în materie de sănătate publică sau modul în care sunt ascultaţi cetăţenii. Toate acestea sunt realităţi care îi fac sceptici pe mulţi craioveni că direcţia în care mergem este cu adevărat cea bună.

– Ce ar trebui să ştie craiovenii despre dumneavoastră, dincolo de statutul de politician şi candidat ALDE la primărie? Cui vă adresaţi în principal?
– Sunt un politician nou şi asta cred că este un atuu pentru mine. Dincolo de asta, sunt un om căruia îi place să fie între semenii săi, acolo unde pot afla cu adevărat care sunt priorităţile lor. Pentru că priorităţile mele ca primar nu pot fi altele decât ale lor. Sunt un om pragmatic, ordonat, căruia îi place să facă lucrurile în mod planificat. Sunt o femeie care apreciază frumosul şi care crede că o imagine bună a oraşului va fi un argument pentru dezvoltarea sa cât mai rapidă. Prin urmare, înfrumuseţarea oraşului în toate zonele sale este una dintre priorităţile mele.
Mă adresez tuturor celor care cred în Craiova ca oraș-pol al dezvoltării economice, culturale şi al bucuriei de a trăi.