3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj„Cutezăm“ să dăruim de Crăciun

„Cutezăm“ să dăruim de Crăciun

De ani buni, Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“ ne-a obișnuit cu organizarea unor activități cultural-artistice în preajma sărbătorilor de iarnă. Fiecare eveniment pregătit a gravitat în jurul aceluiași obiectiv clar: colectarea de jucării pentru copiii nevoiași din județ, pentru micuții defavorizați și marginalizați din Craiova și împrejurimi.
Cum numărul mare de copii aflați într-o situație dificilă, adesea lipsită de perspectivă și speranță, este o realitate care ne preocupă pe fiecare dintre noi, Biblioteca „Aman“ își propune, anual, desfășurarea unor activități de ale căror efecte să beneficieze tocmai aceia dintre copiii care, din cauza lipsurilor și privațiunilor din viața de zi cu zi, nu au acces la jucării, la bucurii și căldură în preajma celei mai așteptate sărbători creștine – Crăciunul.
Alături de campania de strângere de jucării denumită în mod generic „Să fim mai buni de sărbători“, acțiune organizată de Secția pentru Copii şi Tineret, Biblioteca „Aman“ completează seria de inițiative cu scop caritabil propunând un format inedit. Astfel, în premieră absolută, Trupa de teatru a instituției – „Cutezătorii“ va pune în scenă luni, 5 decembrie 2016, începând cu ora 12.00, o piesă scrisă și montată în regie proprie. Scenaristul, Dan Constantin Nichita, unul dintre primii membri ai trupei de teatru amator, a realizat această piesă cu convingerea că după adaptările puse în scenă în anii din urmă a venit momentul ca artiștii bibliotecii să propună o compoziție originală.
Obiectele ce se dorește a fi donate pot fi aduse la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman“, în Sala „Acad. Dinu C. Giurescu“, în zilele de 5 și 6 decembrie, în intervalul orar 9.00-17.00, urmând ca, în săptămâna premergătoare Crăciunului, 19-23 decembrie, o echipă de bibliotecari să le repartizeze la câteva unități de învățământ din Craiova și comunele învecinate.
Evenimentul se va des­fășura luni, 5 decembrie 2016, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu“, începând cu ora 12.00.

Biroul de Presă al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman“ Craiova
E-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS