11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajRyanair a lansat zborul către Valencia de pe Aeroportul din Craiova

Ryanair a lansat zborul către Valencia de pe Aeroportul din Craiova

Preşedintele Cj Dolj, Ion Prioteasa (la pupitru) împreună cu reprezentantul Ryanair (stânga) şi directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru
Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa (la pupitru), împreună cu reprezentantul Ryanair (stânga) şi directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru

Aeroportul din Craiova a mai bifat o reuşită, datorită investiţiilor făcute în ultimii ani de Consiliul Judeţean Dolj. Aeroportul Internaţional Craiova se dezvoltă din ce în ce mai mult şi a intrat în atenţia marilor companii aeriene din Europa. Compania Ryanair s-a alăturat echipei Aeroportului din Craiova, iar joi seară a avut loc primul zbor Craiova – Valencia şi retur.

Cetăţenii din întreaga regiune a Olteniei şi nu numai pot călători, începând de joi, pe ruta Craiova – Valencia de pe Aeroportul Internaţional Craiova. Compania aeriană Ryanair a ales oraşul nostru să fie al treilea din România de pe care operează zboruri. În fiecare săptămână, aeronava Ryanair va zbura de două ori din Craiova către Valencia şi retur. Reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai Aeroportului din Craiova sunt încrezători că prin colaborarea cu Ryanair vor reuşi să introducă şi alte destinaţii. „Suntem la un nou început, într-un moment pe care ni l-am dorit şi l-am căutat cu ardoare. Suntem alături de cea mai mare companie low-cost din Europa. Există doar trei oraşe din România de pe care Ryanair zboară, iar unul dintre ele este Craiova. Investiţiile care au fost făcute în ultimii ani şi modul în care arată acum Aeroportul Internaţional Craiova vor face mult mai uşor drumul către casă al oamenilor plecaţi la muncă în străinătate, în diverse locuri. Aeroportul din Craiova este acum şi va rămâne una din principalele investiţii care s-au făcut în această regiune. Ne face plăcere să spunem că acest lucru l-a făcut, în mod special, Consiliul Judeţean Dolj. S-au investit iniţial 10 milioane de euro, apoi încă 5 milioane de euro în tehnică, după care s-au investit 24 de milioane de euro în infrastructura de mişcare. Se vede o diferenţă foarte mare între platforma de îmbarcare existentă acum şi cea care era în urmă cu patru-cinci ani. Sunt sigur că această primă etapă cu Valencia va atrage în timp şi alte destinaţii. Vreau să urez drum bun şi viaţă lungă pentru această nouă destinaţie. Mă bucur că Ryanair este pe Aeroportul din Craiova şi sper să avem împreună cât mai multe realizări“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

DSC_1862ziar

Denis Barabas, Sales & Marketing Executive Ryanair pentru România, a subliniat faptul că este foarte posibil să fie introduse mai multe destinaţii de pe Aeroportul din Craiova. „Sezonul de iarnă este aici și suntem încântați să lansăm, oficial, această nouă rută din Craiova către Valencia, ce va aduce peste 30.000 de clienți anual și va susține 20 de locuri de muncă la Aeroportul Craiova. Serviciul nostru, operat cu o frecvență de două zboruri săptămânal, este alegerea ideală pentru călătorii business și de agrement, și suntem nerăbdători să anunțăm noi rute, creșteri ale traficului și ale numărului locurilor de muncă la Aeroportul Craiova, în următoarele luni și ani. Pentru a sărbători noua noastră rută din Craiova, am scos la vânzare locuri promoționale, începând de la doar 9,99 euro, pentru călătorii în decembrie și ianuarie“.
Directorul Aeroportului Internaţional Craiova, Mircea Dumitru, vrea ca anul viitor aeroportul să se dezvolte, iar numărul de pasageri să fie aproape dublu faţă de acest an. „Momentul în care ne aflăm este extrem de important pentru noi. Sper să fie şi pentru cetăţenii din regiunea Oltenia. Dacă nu ar fi fost problemele legate de infrastructura de mişcare, lucrurile s-ar fi derulat mult mai repede. Suntem mândri că Ryanair operează în Bucureşti, Timişoara şi Craiova. Am convingerea că din primăvară lucrurile se vor schimba foarte mult la Aeroportul din Craiova. Dacă anul acesta îl vom încheia cu aproximativ 215.000 de pasageri, în anul 2017 vom ajunge undeva la aproape 400.000 de pasageri“.
Ryanair este cea mai mare companie low-cost din Europa şi operează zboruri de pe 200 de aeroporturi din spaţiul european.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS