12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIubitorii de artă și fashion, invitați să cunoască designeri și branduri de excepție

Iubitorii de artă și fashion, invitați să cunoască designeri și branduri de excepție

Craiovenii care iubesc frumosul au ocazia să participe la o serie de întâlniri organizate special în scopul promovării artiștilor și creațiilor acestora. Prima dintre acestea a avut loc joi și a fost găzduită de showroom-ul Charisma & Chic Maison. Evenimentul a dat startul proiectului Meet the Designer şi a adus în fața participanților creațiile de excepţie ale Mădălinei Stoica – un artist cu o viziune deosebită și autoare de bijuterie contemporană.

Cunoscuţi mai mult peste hotare decât în propria ţară, mulți dintre artiștii și designerii care vor participa la întâlnirile Meet the Designer, au primit numeroase aprecieri şi se bucură de recunoaştere internaţională. De aceea, Meet the Designer îşi propune să promoveze local artiştii şi poveştile acestora şi să îi aducă în atenţia publicului craiovean. Cu o misiune bine pusă la punct, proiectul Meet the Designer are scopul de a atrage atenţia asupra faptului că există branduri şi designer locali de excepţie, pe care publicul trebuie să îi cunoască şi să îi aleagă cu încredere.

Absolventă a Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage, Mădălina Stoica s-a făcut remarcată de-a lungul timpului şi, prin urmare a, fost invitată să-şi expună rând pe rând colecțiile de bijuterii – Inițial, Extreme, Synaesthesia, Inscriptibil, în cadrul unor evenimente de profil în Suedia, Franţa, Olanda, mai nou Spania, precum şi în ţară. Designerul a fost invitat să îşi expună creațiile, alături de cei mai apreciaţi bijutieri din țară,  în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor, organizat în capitală.

Aflată la Craiova datorită proiectului Meet the Designer, Mădălina a avut ocazia să le vorbească participanților despre creaţiile ei. Rând pe rând, participanții au aflat poveștile din spatele colecțiilor autoarei și conceptele cheie care stau la baza fiecărei creații.”Pentru mine bijuteriile pe care le fac sunt fiinţe vii, ce creez nu se datorează unui trend, ci unei trăiri, stări, aş putea spune chiar că eu trăiesc, mă exprim şi comunic cu lumea exterioară prin intermediul bijuteriei”, ne-a declarat Mădălina Stoica.

Proiectul Meet the Designer este o iniţiativă a consultantului în imagine şi stil, Eli Adam. Pe Eli, iubitorii de fashion, dar şi cei care investesc în propria imagine, o cunosc în urma evenimentelor precedente organizate, dar şi datorită proiectului Coolhunting afFAIRs. În urmă cu doi ani, Eli Adam lansa o invitaţie inedită în lumea fashionului local şi punea la cale singurul târg de design vestimentar şi accesorii din Craiova.

Meet the Designer, noul concept propus de Eli este adresat tuturor celor care doresc să cunoască poveştile din spatele brand-urilor locale. Într-o serie de întîlniri, designerii și artiștii locali, vor veni în fața craiovenilor şi îşi vor prezenta creațiile, dar şi poveştile care le-au inspirat.  „M-aş bucura ca acest eveniment să devină o constanţă în viaţa craiovenilor. Asta deoarece ne permite tuturor să cunoaştem îndeaproape oameni înzestrați cu măiestrie şi viziune, într-un cadru restrâns care încurajează prietenia şi dialogul dintre artist şi consumatorii de frumos. Contextul în care organizăm întâlnirile este special gândit pentru a pune în valoare creațiile artiştilor. Meet the Designer se doreşte a fi un declic de la viaţa de zi cu zi, un escapism într-o lume unde nu există presiune, termene limită, îndatoriri şi responsabilităţi. Practic, propunem un eveniment în care comunicarea are loc prin culori, forme, texturi, unde participanții se pot încarcă cu doze sănătoase de inspiraţie, o gură de aer proaspăt în peisajul cotidian. În acelaşi timp, Meet The Designer îndeamnă la consumul şi, deci, promovarea design-ului românesc şi cum putem noi ca români face asta mai bine dacă nu efectiv purtând creaţiile artiştilor autohtoni pe care avem ocazia să-i şi cunoaştem?”, a declarat Eli Adam, în cadrul primei întâlniri Meet the Designer.

Invitații au fost bucuroşi să intre în contact direct cu bijuteriile expuse, cu autoarea lor, dar mai ales surpinşi să afle că autoarea este craioveancă. Încântaţi de eveniment, iubitorii de artă şi fashion, au aplaudat iniţiativa şi s-au declarat nerăbdători să întâlnească următorul designer. A doua întîlnire din cadrul proiectului va fi organizată în luna decembrie, cu ocazia celei de-a treia ediții a târgului de design vestimentar & accesorii, coolhunting afFAIRs.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS