12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajALDE - Un partid necesar pentru oameni și pentru democrație

ALDE – Un partid necesar pentru oameni și pentru democrație

Programul electoral care poate restarta România

Creșterea PIB-ului cu 5% în medie anuală, crearea a 500.000 de locuri de muncă în patru ani, depășirea numărului de pensionari de către angajați, investiții străine de 5 miliarde de euro anual, investiții publice de minimum 6% din PIB. Sunt numai câteva din planurile ALDE pentru viitorul României. „Noi vă spunem adevărul: Putem câștiga salarii mai mari numai dacă investim mai mult și producem mai eficient. Putem oferi pensii mai mari numai dacă avem locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Am dublat salariile și pensiile în timpul guvernării Tăriceanu, putem să le creștem din nou“, este mesajul entuziast al liderilor partidului.

Programul celor 100 de miliarde de euro pentru o nouă Românie

Până în 2020, salariul mediu net va fi de minimum 3.000 de lei, iar pensia medie de 1.500 de lei. Alocația de stat pentru copii va crește corespunzător nevoilor reale de îngrijire a copilului. Bursele pentru studenți vor acoperi cheltuielile de masă și cazare. Este promisiunea unui program-suport menit pentru creșterea potențialului și performanței economice. Prin acest program, ALDE urmărește să susțină marile proiecte naționale privind construcția de locuințe (20.000 de locuințe în următorii patru ani), infrastructură și reindustrializare.
ALDE are o viziune clară privind resursele necesare pentru derularea programului. Acestea vor veni din alocările bugetare anuale pentru investiții (cca. 6% din PIB), fondurile europene destinate investițiilor și competitivității, resursele din privatizare și dividendele participațiilor statului, investițiile companiilor cu capital majoritar de stat, îndeosebi ale celor din energie, utilizarea fodurilor de garantare și contragarantare pentru mici întreprinzători și pentru fermieri, proiectele de finanțare derulate prin CEC și EXIMBANK, înființarea Fondului pentru Investiții și Dezvoltare (FID), prime acordate economisirilor prin băncile de locuințe, înființarea Băncii Române pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BROD), activele (terenuri, clădiri) reintroduse în circuitul economic și care pot oferi condiții pentru apariția clusterelor, parcuri tehnologice, emisiuni de titluri de stat destinate susținerii proiectelor de investiții.

O șansă pentru întoarcerea românilor și pentru tânăra generație

Programul ALDE poate reprezenta un nou început și pentru românii plecați în străinătate. „Toți românii care se vor repatria, indiferent de specificul locului de muncă, vor fi scutiți de impozitul pe salariu pe o perioadă de cinci ani. Cei care se întorc în țară și dezvoltă o afacere vor fi scutiți de impozitul pe profit pentru o perioadă de cinci ani. Mai mult, vom susține, în limita a 50.000 de euro/afacere, finanțarea dezvoltării economice a acestora“, spun reprezentanții ALDE, care au în vedere și susținerea tinerilor prin programul Prima Afacere. Prima Afacere va fi scutită de impozitul pe venitul salarial și contribuții sociale datorate de angajator pentru o perioadă de trei ani. Plafonul nerambursabil acordat va fi de până la 200.000 de lei/afacere.

România poate deveni cel mai mare producător de legume din Europa

Modernizarea agriculturii este o prioritate pentru ALDE, care susține asocierea fermierilor în Cooperative agricole mari, cu operațiuni integrate, ce vor avea scutire de impozit pe profit timp de cinci ani și scutire de impozit pe terenul agricol. „Susținem aplicarea legislației privind extinderea și modernizarea sistemelor de irigații. Ne propunem ca până în 2020 să avem cel puțin un milion de hectare irigate“. Terenurile cu destinație agricolă vor putea fi cumpărate numai de fermieri, persoane fizice și juridice, cu experiență în domeniu de minimum 5 ani (carnet de producător/carnet de comerciant). ALDE dorește includerea în domeniile susținute prin Programul celor 100 de miliarde de euro a industriilor prelucrătoare de produse agricole (panificație, legume-fructe, lactate, produse animale etc.). „Situația actuală în care exportăm grâu și importăm făină nu mai poate fi tolerată“. Și producția de sere va beneficia de o susținere deosebită, prin acordarea unor ajutoare din partea statului.
PENTRU TOATE ACESTE PROPUNERI DE REFORMĂ ÎN DIRECȚIA DEZVOLTĂRII ȚĂRII, ALDE ÎȘI ASUMĂ ÎNTREAGA RESPONSABILiTATE!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS