15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajEco Sud invită autoritățile doljene la dialog, pentru rezolvarea crizei deșeurilor

Eco Sud invită autoritățile doljene la dialog, pentru rezolvarea crizei deșeurilor


Subfinanțarea activității de operare a depozitului, cu consecințele temporizării primirii deșeurilor pentru moment, în vederea asigurării resurselor construirii următoarelor celule pentru depozitarea deșeurilor din municipiul Craiova și din județul Dolj, este deja cunoscută autorităților locale. Remedierea acestei situații a fost solicitată în mai multe rânduri, încă din anul 2013, însă a rămas fără răspuns.
Acoperirea tuturor cheltuielilor aferente operării depozitului, care trebuie realizată prin tariful de depozitare, este de competența exclusivă a Consiliului Local al Municipiului Craiova și a fost lăsată nesoluționată încă din anul 2013.

Construcția de celule noi în cadrul Depozitului Ecologic Mofleni este o necesitate absolută în cadrul managementului integrat al deșeurilor din județul Dolj si Municipiul Craiova, iar realizarea acestuia presupune o grijă substanțială pentru protejarea populației și a mediului înconjurător.
Decizia privind asigurarea unui ritm normal in managementul integrat al deșeurilor la Mofleni, aparține membrilor Consiliului Local al Municipiului Craiova, funcționarilor Primăriei Craiova și celorlalte autorități implicate în bunul mers al problemelor județului. Pentru găsirea unei soluții concrete, cu credința fermă a implicării autorităților doljene, Eco Sud SA a lansat o invitație publică în data de 11 0ctombrie 2016, marti – ora 12, la sediul Depozitului Ecologic Mofleni (str. Banul Stepan, nr. 106, Craiova), instituțiilor responsabile cu bunul mers al lucrurilor și cu rezolvarea crizei deșeurilor.

Am invitat, asadar, pe:
Doamna Primar Lia Olguța Vasilescu, Primăria Craiova
Viceprimar Adrian Cosman, Primăria Craiova
Director Executiv Delia Ciucă, Primăria Craiova
Prefect Nicolae Sorin Răducan, Prefectura Dolj
Președinte Ion Prioteasa, Consiliul Județean Dolj
Director Executiv Monica Daniela Mateescu, APM Dolj
Director Gheorghe Călinoiu, Garda de Mediu Dolj
Director General Eliza Peta, SC Salubritate Craiova

De asemenea, invităm și presa locală pentru a constata implicarea autorităților, începând de la prezența la această reuniune, până la aplicarea celor mai bune decizii pentru funcționarea, în continuare, a Depozitului Ecologic Mofleni.

Deschiderea la comunicare a autorităților și reacția pozitivă față de demersurile Eco Sud de rezolvare a crizei deșeurilor în Municipiul Craiova și județul Dolj, ar trebui să asigure dezvoltarea durabilă a unui proiect agreat de comun acord, responsabilitatea față de protejarea sănătății cetățenilor și promisiunea conservării și protejării mediului înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS