16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAfecțiuni ale verii: opțiuni de prevenire și tratare

Afecțiuni ale verii: opțiuni de prevenire și tratare

Vara ne oferă atât beneficii estetice, cât și pentru sănătate. De la bronzul mult dorit, la fixarea calciului în oase sub acțiunea razelor solare. Soarele previne astfel rahitismul și combate osteoporoza. Însă temperaturile ridicate și obiceiurile estivale pot să provoace o serie de afecțiuni precum: stări de moleșeală, agitație și insomnii, insolație, dureri de cap de la aerul condiționat, infecții, inflamații, imunodepresie, micoze, diaree și deshidratare, arsuri solare etc.

Ca să arătăm bine, dar și să ne simțim în formă pe timpul verii: Alevia Silfide, complex de slăbit forte 100% natural care ajută la topirea grăsimilor, dă energie și poftă de viață. De asemenea, Energiva de la Alevia asigură necesarul zilnic de vitamine şi minerale, induce starea de confort şi stabilitate pentru creşterea performanţelor fizice şi mentale.

Radiațiile UV pot să ducă la scăderea imunității, care activează herpesul la soare și crește frecvența micozelor. Proimmunity sirop şi capsule e un supliment alimentar pentru buna funcţionare a sistemului imunitar, administrat preventiv și inclusiv în perioada îmbolnăvirilor. Creşte rezistenţa organismului la infecţii, are acţiune antimicrobiană și antivirală, reduce inflamaţiile. În cazul micozelor („ciuperca piciorului” pe care o putem lua de la ștranduri etc.) se folosesc antifungice sub formă de spray-uri, geluri, creme, pudre sau unguente pentru uz local.

Din cauza alimentației și lichidelor reci consumate vara, episoadele diareice sunt des întâlnite. Recomandăm Eubiotic Hidra+ atât pentru pentru adulți, cât și pentru copii. Conține probiotice și săruri de rehidratare pentru refacerea florei intestinale. În caz de deshidratare putem să folosim apă termală La Roche-Posay, calmantă, hidratantă şi antioxidantă.

Protecția solară pe timpul verii este obligatorie. Evitați expunerea la soare între orele 10 și 16. Pentru un bronz perfect și sănătos, în Farmaciile PRIMA ai prețuri REDUSE cu 50% la produsele solare din gamele Vichy, La Roche-Posay și Bioderma (dermato-cosmetice, efect sigur). Pentru orice altă problemă, consultați Farmacistul!

Farmacist Diriginte Ioana BÂLDEA
Farmaciile PRIMA Craiova – Filiași – Băilești, Dolj
© www.farmaciaprima.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS