10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Bistreţ, în continuă dezvoltare

Comuna Bistreţ, în continuă dezvoltare

Comuna Bistreț face pași repezi spre modernizare. După ce Cristiana Antonie a devenit primarul comunei, o mulțime de proiecte a început să prindă contur. Deși de multe ori finanțarea planurilor de modernizare reprezintă cea mai mare problemă, edilul a reușit să obțină bugetul necesar de la Uniunea Europeană pentru a transforma Bistrețul într-un reper important pe harta comunelor. „Atunci când am venit la conducerea acestei comune, totul era ca o ruină. Pot să spun că, după toate investițiile făcute și după tot efortul depus, în momentul de față mă aflu abia la jumătate. Practic, tot ceea ce am realizat până acum este foarte puțin vizibil, pentru că au fost multe lucruri mărunte de pus la punct. Mai este nevoie de mulți ani, astfel încât aspectul comunei să se schimbe și îmbunătățirile să se facă remarcate”, a spus edilul comunei.

Unul dintre proiectele de suflet ale primarului este azilul de bătrâni din Bistreț. Secați de puteri și energie, mulți bătrâni, în special cei din mediul rural, ajung să nu-și poată purta singuri de grijă. Și cum rudele lor apropiate sunt mult prea prinse cu grijile cotidiene sau sunt plecate la sute de kilometri distanță peste hotare, bătrânii rămân singuri.
Cea mai dificilă perioadă se dovedește cea de iarnă, când persoanele în vârstă nu se mai descurcă cu gospodărirea proprie. Deși înfiinţarea unui azil pentru bătrâni a fost privită cu reticență la început, proiectul pentru solicitarea de fonduri europene a fost depus si aprobat. În felul acesta, primăria a primit un sprijin financiar total de 2.266.112 lei, datorită căruia a fost ridicată o clădire modernă ce adăpostește acum 12 suflete rămase în dificultate.
Însă procesul de modernizare nu s-a oprit aici. O altă mare dorință a primarului care a prins contur încă din anul 2015 a fost realizarea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare în satele Bistreţ şi Plosca, precum şi a sistemului de alimentare cu apă în satul Plosca. Era una dintre cele mai mari probleme ale comunei Bistreț, dar edilul a reușit să o rezolve în cel mai scurt timp. De asemenea, se contruiește un nou sediu al primăriei și acesta va putea fi inaugurat cât de curând. În cel mai scurt timp vor începe și lucrările de reabilitare a Școlii Gimnaziale din Bistreț, sediului consiliului local si căminului cultural.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS