21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIon Prioteasa a primit vizita ambasadorului Republicii Cuba în România

Ion Prioteasa a primit vizita ambasadorului Republicii Cuba în România

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, vineri, vizita ambasadorului Republicii Cuba în România, Excelența Sa Nieves Iliana Hernandez Portales, prilej cu care i-a prezentat înaltului oaspete județul și principalele linii strategice ale dezvoltării pentru perioada următorilor ani.
„Am fost onorați să primim vizita doamnei ambasador, căreia i-am adresat un călduros bun venit, Excelența Sa aflându-se la prima vizită în Craiova. Discuțiile noastre au vizat, în principal, cadrul actual, precum și perspectivele de dezvoltare, context în care am punctat câteva dintre lucrurile pozitive materializate în evoluția județului Dolj odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, moment care ne-a deschis această posibilitate extraordinară de a accesa finanțare nerambursabilă. A fost o șansă pe care am fructificat-o cât am putut mai bine și iată că, din acest punct de vedere, ne poziționăm între primele județe din țară la absorbția fondurilor comunitare.
Totodată, i-am vorbit Excelenței Sale despre hotărârea noastră ca, în actualul segment financiar, să obținem sume importante, cu ajutorul cărora să rezolvăm câteva dintre problemele județului Dolj. Am fost încântați, dar nu surprinși să aflăm că în Cuba încă sunt folosite trenuri pe care le-a exportat România în urmă cu zeci de ani, trenuri construite la fabrica Electroputere din Craiova.
Cred că trebuie să găsim puntea care să ne lege de Cuba, pentru că sunt convins că avem foarte multe aspecte în comun, dar și lucruri pe care putem să le învățăm unii de la ceilalți“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.
Alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la întâlnirea cu ambasadorul Republicii Cuba în România, Excelența Sa Nieves Iliana Hernandez Portales, întâlnire desfășurată în sala de ședințe a instituției, au mai participat subprefectul județului Dolj, Simona Moise, și directorul Direcției de Afaceri Europene a CJ, Ileana Măjină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS