10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPavel Badea: Administraţia locală nu poate fi eficientă în afara unei strategii de dezvoltare durabilă

Pavel Badea: Administraţia locală nu poate fi eficientă în afara unei strategii de dezvoltare durabilă

În campaniile electorale din România, de regulă, principala preocupare a echipei din spatele candidatului, în special la alegerile locale, a fost câştigarea alegerilor şi apoi „maivedem“. Iar energiile au fost folosite mai mult în direcţia atacului la persoană, denigrării contracandidatului, manipulării, minciunii şi mai puţin către nevoile cetăţenilor şi către o competiţie de programe electorale. Pavel Badea, candidatul PNL pentru funcţia de primar al Craiovei, susţine că miza sa nu este să câştige alegerile cu orice preţ, ci să le câştige cu un program în care crede şi care să aibă susţinerea cetăţenilor.

„În programul şi platforma mea electorală, care vor fi supuse dezbaterii publice, voi ţine cont de opiniile cetăţenilor şi apoi sper să conving cât mai mulţi craioveni să vină alături de mine pentru ca împreună să putem valorifica toate aceste idei. Programul pe patru ani pe care îl propun pentru dezvoltarea orașului Caiova are ca principal obiectiv creșterea nivelul de trai și a calităţii vieții cetățenilor în baza unei strategii de dezvoltare durabilă, realizată de către specialişti şi în urma unor consultări publice. Îmi propun să transformăm orașul într-un pol al dezvoltării regionale, un motor de creștere economică, care să utilizeze resursele de care dispune într-un mod eficient şi integrat, să ofere o dezvoltare sustenabilă a comunității, dar să nu compromită resursele generațiilor viitoare. Iar acest obiectiv nu poate fi realizat fără o strategie de dezvoltare durabilă“, afirmă Pavel Badea.
Candidatul PNL la Primăria Craiova explică şi de ce a intrat în politică. „Am primit foarte multe întrebări din partea cetăţenilor în legătură cu motivul pentru care m-am înscris în această cursă electorală sau de ce am intrat în politică. Cred că după atâţia ani de diletantism în administraţie, generat de promovări făcute pe cu totul alte criterii decât cel al competenţei profesionale, este timpul să intre în politică, în administraţie şi cei care doresc să îşi pună cunoştinţele şi experienţa în slujba comunităţii, să promoveze modele, să lase ceva în urmă cu gândul la generaţiile viitoare, pentru că nu poate exista bine personal în afara binelui general. Eu aş răspunde cu o întrebare: de ce să nu ne implicăm şi cei care avem în spate realizări, care am demonstrat că se poate reuşi şi prin muncă cinstită şi seriozitate şi care nu vrem nici să trăim şi nici să ne îmbogăţim nici din politică şi nici din administraţie?“.
Programul lui Pavel Badea include obiective bine definite, care să transforme administrația locală într-una transparentă și performantă, capabilă să fie partenerul cinstit și corect al fiecărui cetățean și al societăților comerciale dornice să investească în Craiova. „Administrația locală trebuie să fie pregătită să facă faţă tuturor provocărilor: să asigure toate condiţiile pentru protejarea sănătăţii cetățenilor urbei, pentru siguranţa şi securitatea acestora, pentru crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri, pentru dezvoltare economică, pentru protejarea mediului înconjurător, pentru transformarea orașului într-un pol al excelenței academice, într-un oraș intercultural, un oraș european“.
„Strategia de dezvoltare durabilă care vizează aspectele economice, sociale, administrative, culturale, sănătatea, educaţia trebuie să pornească de la folosirea eficientă a tuturor resurselor, începând cu cele economice şi până la cele umane. Cheltuirea banilor din bugetul local nu trebuie să fie justificată doar de întreținere și cheltuieli administrative de funcţionare a unor entităţi. Primăria, administraţia publică trebuie să aibă ca prioritate investiţii în obiective strategice care să atragă, la rândul lor, alte investiții, de regulă de natură privată sau public-privată. Aceste investiții generează locuri de muncă, aduc mai mulți bani la buget din taxe și impozite. O atenţie deosebită o voi acorda profesioniştilor din administraţie, pentru că există foarte mulţi angajaţi în instituţiile publice de mare calitate umană şi profesională care au fost daţi la o parte din cu totul alte motive decât cele care ţin de pregătirea profesională“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS