10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCel mai mare târg de turism al Olteniei se deschide la Craiova

Cel mai mare târg de turism al Olteniei se deschide la Craiova

AFIS TTO FINAL

Târgul de Turism al Olteniei are toate şansele să devină cel mai mare târg regional încă de la prima ediţie. Oltenia, cu un mare potenţial turistic, are pentru prima dată ocazia de a fi promovată la Târgul de Turism al Olteniei, organizat la Craiova în perioada 18 – 20 martie 2016.
Locaţia unde se desfăşoară evenimentul, Centrul Multifuncţional Craiova, o clădire cu spaţii de peste 11.000 de metri pătraţi, comparabilă cu Romexpo, pe lângă spaţiul destinat expozanţilor, va oferi posibilitatea organizării de conferinţe şi sesiuni dedicate industriei turismului. Şi-au anunţat prezenţa din Oltenia, dar şi din restul ţării: agenţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii aeriene, asociaţii de turism, sisteme de rezervări, centre de evenimente, companii de asigurări, teatre şi muzee, companii de recrutare în industria turismului. O noutate în cadrul târgului o reprezintă prezenţa unei clinici medicale specializate în medicină dentară, chirurgie maxilo-facială şi implantologie, ce oferă şi servicii dedicate pentru turismul medical. Eforturile organizatorilor s-au concretizat prin prezenţa unor expozanţi din afara ţării. Astfel vor fi reprezentate la târg Bulgaria, Serbia şi Spania.
Operatorii români vor avea posibilitatea de a-şi promova ofertele turistice şi peste hotare. Chiar de la prima ediţie se estimează un număr foarte mare de vizitatori atât din Craiova, cât şi din toată regiunea Olteniei.

Oferte speciale pentru vacanţele din 2016

Vizitatorii vor avea parte de o mulţime de oferte speciale pentru vacanţele din 2016, vor putea participa la tombole şi la sesiuni de prezentări şi conferinţe organizate în incinta târgului. Pentru grupurile organizate ce vizitează târgul s-a pregătit şi un tur al oraşului Craiova, fiind incluse vizite la toate muzeele din oraş cu intrarea gratuită. Îşi vor deschide porţile Muzeul de Artă, Muzeul Olteniei – Secţia de Ştiinţe ale Naturii, Muzeul Olteniei- Secţia de Istorie şi Arheologie. În incinta Muzeului Olteniei se poate vizita şi Expoziţia „Aurul şi Argintul Antic al României“, astfel vizitatorii vor putea afla povestea fabuloasă a Tezaurului Antic al României. Tot la Târgul de Turism, organizatorii vin cu elemente inedite care vor atrage cu siguranţă un număr mare de vizitatori.

Bursa locurilor de muncă în turism

Va exista în cadrul târgului şi o bursă a locurilor de muncă în turism. Expozanţii pot profita de moment şi pot recruta personal din rândul celor care vor vizita târgul şi vor dori să lucreze în industria turismului. O firmă de recrutare va oferi joburi de ospătar, chelner, bucătar, personal curăţenie hotel pentru locaţii din industria turismului din Germania. De asemenea, Târgul de Turism al Olteniei va prezenta un nou obiectiv turistic dedicat oraşului Craiova, și anume Podul Îndrăgostiţilor. Obiectivul va fi unul dintre principalele atracţii ale târgului. După terminarea târgului, va fi donat Primăriei Craiova, cu propunerea de fi amplasat într-un loc public şi valorificat ca şi obiectiv turistic al oraşului. Podul Îndrăgostiţilor urmează exemplul unor construcţii similare din marile oraşe: Paris, Köln, Sankt Petersburg, Londra, Roma, Veneţia. Organizatorii estimează că, prin ineditul său, acest obiectiv va aduce un număr mare de vizitatori la târg. Expozanţii sunt pregătiţi să valorifice acest moment cu oferte speciale de vacanţe dedicate tinerilor îndrăgostiţi.
În parcarea din faţa centrului expoziţional şi-a anunţat prezenţa un expozant cu un balon cu aer cald.
Pe perioada târgului, vizitatorii vor putea vedea din balon panorama oraşului. Se vor efectua ridicări până la aproximativ 100 m înălţime. Organizatorii ne-au mărturisit că interesul este foarte mare, iar pentru prima zi s-au ocupat aproape toate locurile disponibile.
Sunt create astfel premisele desfăşurării unui eveniment de amploare ce poate deveni un reper important în eforturile operatorilor din turism din regiunea Olteniei de a se promova şi de a pune în valoare potenţialul turistic al zonei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS