11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPavel Badea: „Susțin prezența femeilor pe liste la alegerile locale!”

Pavel Badea: „Susțin prezența femeilor pe liste la alegerile locale!”

Președintele PNL Craiova, Pavel Badea, totodată și candidatul Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al Craiovei, susține ocuparea de către femei a cel puțin 30% din locurile de pe lista partidului, de consilieri locali, la alegerile de anul acesta.

”PNL propune o rezoluție prin care femeile să aibă o cotă de reprezentativitate de 30% pe listele de consilieri locali și județeni. Chiar dacă nu va fi aplicată la alegerile locale din iunie decât în mod voluntar, la nivelul PNL Craiova susțin ca cel puțin o treime din locurile pe lista de candidați la Consiliul Local să fie ocupată de femei. De altfel, PNL este cel mai mare partid din România, iar unul dintre co-președinții săi este o femeie, care este și autoarea acestei inițiative privind cotele de gen”, amintește Pavel Badea

“Cred în rolul determinant al femeii nu doar în viața fiecăruia dintre noi –  ca mamă, soție, soră, ci și în multe domenii ale vieții publice – cultură, educație, sănătate, administrație, asistență socială etc.. Dacă voi câştiga cursa pentru Primăria Craiova, voi susține promovarea femeilor în funcții din administrație, iar unele posturi de consilieri ai primarului vor fi rezervate femeilor cu rezultate recunoscute în domeniile în care își desfășoară activitatea. De asemenea, voi sprijini  proiectele care pun în centrul atenției aspirațiile femeilor din România, cum ar fi oportunitățile pe care le au pe piața muncii, bunăstarea, sănătatea familiei.

Întotdeauna am apreciat și am fost mulțumit de activitatea profesională a doamnelor și domnișoarelor alături de care am lucrat, în diferite proiecte, in afaceri sau ca manager. Multe proiecte care păreau nu ușor de realizat au fost duse la bun sfârșit prin implicarea unor femei care au acționat cu tact, tenacitate, sensibilitate, cu dragoste față de semeni și cu compasiunea pentru cei care se află într-o situație mai puțin fericită”, afirmă candidatul PNL pentru funcția de primar al Craiovei.

De 8 Martie, Pavel Badea le transmite un mesaj de felicitare tuturor femeilor din Craiova, și nu numai, și afirmă că Ziua Internațională a Femeii este recunoscută la nivel internațional relativ de puțin timp, Organizația Națiunilor Unite sărbătorind-o pentru prima dată la 8 martie 1975, cu prilejul Anului internațional al Femeii, însă bărbații nu și-ar face decât iluzii, dacă nu ar recunoaște că rolul determinat al femeii a fost întotdeauna un fapt.

”La nivel internațional, o strategie pe termen lung privind drepturile femeii și pentru ca fiecare femeie să își atingă adevăratul potențial a fost inițiată în urmă cu 39 de ani, prin Declarația de la Beijing, semnată de 189 de state, în cadrul Conferinței mondiale a ONU privind femeile. De atunci au fost multe realizări în ceea ce privește prevederile acestui document, dar, din păcate, există multe lacune grave în continuare și, din păcate an de an la nivel mondial apar noi și noi provocări. Chiar dacă în mod oficial Ziua Internațională a Femeii se sărbătorește relativ de puțin timp, noi, bărbații nu ne-am face decât iluzii dacă nu am recunoaște rolul femeilor în viața noastră și la nivel social. Se spune că în spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie puternică iar eu confirm acest lucru: îi mulțumesc soției mele care este alături de mine de 25 ani atât la bine cât și la greu. De 8 Martie,  tuturor doamnelor și domnișoarelor din Craiova, și nu numai,  vă doresc sănătate, viață lungă, împliniri pe toate planurile și să vă bucurați de dragostea  părinților, soților, copiilor dumneavoastră. Să aveți o primăvară plină de flori! La mulți ani!”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS