6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPavel Badea: “Cred că sunt o şansă pentru acest oraş”

Pavel Badea: “Cred că sunt o şansă pentru acest oraş”

Deasupra tuturor campaniilor electorale din România ultimilor ani au planat întotdeauna sentimentul descurajant al neîncrederii în actorii politici şi nevoia acută de schimbare. Pare că de fiecare dată, în apropierea unei chemări la urne, pe buzele şi în mintea multora revine un cuvânt ce reuşeşte să redea îndeaproape un ideal comun: altceva. Vrem altceva. Vrem să punem capăt corupţiei, nepotismului, amăgirii, incompetenţei. Promisiunile vin cu avânt din toate părţile, dar încă aşteptăm faptele. Iar în acest amalgam de promisiuni, nu putem decât să încercăm să cunoaştem oamenii din spatele lor şi să sperăm că, de această dată, vom face alegerea bună. Pavel Badea, candidatul PNL la alegerile locale pentru postul de primar al municipiului Craiova, spune că vine cu promisiunea unui “altceva”.

După o carieră sportivă şi zece ani petrecuţi în ţări dezvoltate, Badea s-a întors în Craiova cu dorinţa de a rămâne aici şi de a face ceva pentru oraşul său. Este consilier local de opt ani şi crede cu sinceritate că, o dată ce porneşti la drum cu cele mai bune intenţii şi cu o experienţă managerială consistentă în spate, ai o şansă reală de reuşită.  “Sportul m-a învăţat că prima condiţie pentru a câştiga o competiţie este să participi. Eu am intrat în competiţie”, spune Pavel Badea despre intenţia sa de a candida pentru funcţia de primar al Băniei. “Mă număr printre cei care şi-au exprimat intenţia să intre în bătălia internă a PNL pentru nominalizarea candidatului partidului la postul de primar al Craiovei. În urma sondajelor, numele meu s-a clasat în vârful clasamentului, iar acest fapt se datorează, probabil, istoricului meu personal, credibilităţii şi vizibilităţii la nivelul comunităţii,” spune acesta.

“Avantajul meu este că nu sunt un politician”

“Sunt perceput mai mult ca om de afaceri şi om de sport decât  ca om politic şi cred că asta le-a insuflat oamenilor un sentiment de încredere. De fapt, acesta este şi avantajul meu, acela că nu sunt perceput ca un politician şi că, în esenţă, nici nu sunt unul. Sunt un craiovean, un om care iubeşte acest oraş şi care îşi doreşte să facă ceva pentru el, pentru cei care trăiesc aici. Toată viaţa mea este legată de acest oraş.” Pavel Badea spune că cei zece ani petrecuţi în Elveţia,  Coreea şi Japonia i-au oferit posibilitatea de a intra în contact cu altfel de comunităţi, cu un nivel de trai ridicat şi că intenţionează să facă tot posibilul ca oamenii din Craiova să regăsească, în viitor, parte din aceste lucruri la ei acasă.
“Pe lângă faptul că sunt, mai degrabă, un cetăţean decât un om politic, şi că înţeleg nevoile oamenilor din această perspectivă, cred că un primar trebuie să fie, în primul rând, un bun administrator, iar de-a lungul carierei am demonstrat  că sunt un om consecvent, corect şi un bun manager. În plus, nu am niciun motiv pentru a aluneca în viaţa coruptă a celor care vânează funcţii publice pentru propriul interes. Sunt un om împlinit, un familist convins, am resursele mele financiare, propriile afaceri, care îmi permit să duc o viaţă confortabilă alături de familia mea, sunt bogat atât din punct de vedere material cât şi sufleteşte, nu am nevoie de nimic în plus. Nu mi-am dorit nici măcar funcţii la nivel mai înalt, am refuzat orice propuneri de la Bucureşti pentru că rădăcinile mele sunt aici. Am fost plecat zece ani, a fost suficient,”, mai spune candidatul PNL, care crede că moralitatea şi seriozitatea, valori care transpar cu uşurinţă din viaţa sa personală, sunt două elemente de care este mare nevoie la nivelul administraţiei. “ Tot ce îmi doresc e ca oamenii să înţeleagă există o alternativă la ce se întâmplă în prezent în administraţie, că sunt animat de cele mai bune intenţii şi că sunt o şansă pentru acest oraş. Decizia, în final, tot lor le va aparţine.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS