17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAvantajele încălzirii cu panouri radiante

Avantajele încălzirii cu panouri radiante

Întrucât, în urma materialului “Panourile radiante scad factura la căldură”, publicat în data de 1 septembrie 2015, mai mulţi cititori au cerut informaţii despre astfel de sisteme de încălzire, Daniel Buzatu, managerul firmei Nactec, a explicat într-un scurt interviu cum funcţionează acestea şi ce beneficii au.

Ce sunt panourile radiante?
Panourile radiante sunt instalaţii de încălzire care folosesc curentul electric pentru încălzirea încăperilor şi a spaţiilor deschise.

Care este principiul de funcţionare?
Panourile sunt bazate pe principiul radiaţiilor in infraroşu, care încălzesc corpurile asupra cărora se reflectă undele.

Cum alegem corect un panou potrivit?
Când ne hotărâm să achiziţionăm panoul, trebuie să luăm în considerare dimensiunea camerei , izolaţia termică ,  amplasarea ( la bloc sau la casă). Alegerea corectă influenţează consumul .

Cât consumă un panou?
La o cameră de bloc  de 16 metri pătraţi, cu izolaţie termică şi termopane, un panou consumă aproximativ 150 kW pe lună.

Care sunt beneficiile unui panou radiant?
Beneficiile  sunt numeroase: este uşor de întreţinut ( se şterge cu o cârpă uscată), nu necesită revizii periodice, transmite căldura fără pierderi de energie, nu produce gaze toxice, are efect antibacterian, elimină igrasia , fumul de ţigară , praful şi mirosurile neplacute. În plus, se montează simplu şi rapid.

Ce avantaje au panourile radiante în comparaţie cu o centrală termică?
Costurile de achiziţie sunt la jumătate în cazul panourilor, perioada de garanţie este mai mare, de până la 10 ani, montajul se face fără şantier şi autorizaţii. Durata de viaţă este mai mare, până la 25 de ani. În plus, panourile pot fi uşor demontate şi montate, fără a se deteriora.

Pentru informaţii suplimentare privind acest sistem de încălzire, accesaţi www.nactec.ro, sunaţi la numărul de telefon 0251.425.790 sau faceţi o vizită la sediul firmei Nactec, aflat pe strada Dezrobirii, nr. 70.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS