Desfășurare de forțe pe șantierele Consiliului Județean Dolj

????????????????????????????????????
Autori


mail.gds.ro1

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vice­președintele Cristinel Iovan au vizitat miercuri șantierele de lucru deschise de CJ pentru două dintre proiectele dezvoltate cu fonduri europene – Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova și Centrul turistic pentru agrement și sport.
Ion Prioteasa, președin­tele Consiliului Județean Dolj, apreciază că investițiile, derulate prin intermediul finanțărilor comunitare, în valoare totală de peste 28 de milioane de euro, sunt în termen, urmând să fie finalizate în graficul stabilit prin contract cu constructorii.
„Sunt mulțumit de ceea ce am văzut și de activitatea din șantier. O întreagă desfășurare de forțe atât la aeroport, cât și la Centrul turistic pentru agrement și sport. Le-am transmis constructorilor că este o presiune pe care o resimțim cu toții, atât ei, pentru că trebuie să finalizeze în termenele convenite prin contract, cât și noi, ca autoritate care beneficiază de aceste lucrări deosebite, pentru că așteptările sunt foarte mari.
La Aeroportul Interna­țio­nal Craiova, echipa care se ocupă de proiectul reabilitării infrastructurii de mișcare a finalizat în bună parte proiectarea și, în cel mai scurt timp, vor fi demarate și lucrările la pistă.
Am insistat cu toată forța și am primit asigurări de la reprezentanții companiei – de altfel, o companie care, așa cum am putut să constat, depune toate eforturile pentru ca această investiție să decurgă în parametrii conveniți – ca Aeroportul Internațional Craiova să devină operațional în cel mai scurt timp, iar cursele către destinațiile deja cunoscute să fie reluate de la sfârșitul lunii octombrie.
Am vorbit și cu reprezentanții firmei de proiectare, cărora le-am cerut să țină cont de dezvoltarea ulterioară a Aeroportului Inter­național Craiova, o dezvoltare evaluată prin Master Planul General de Transport, aprobat de Comisia Europeană, la aproape 90 de milioane de euro.
Noi deja pregătim docu­mentațiile pentru proiectele pe care le vom depune în primăvara anului viitor, pentru că vorbim de investiții absolut importante în viitorii 10-15 ani ai aeroportului, respectiv realizarea unui nou terminal pentru pasageri, cu o suprafață de 20.000 de metri pătrați, realizarea unei platforme de staționare pentru aeronave, cu o suprafață de 30.000 de metri pătrați, dotarea cu echipamente de siguranță, precum și realizarea infrastructurii auxiliare, respectiv un drum perimetral tehnologic, iluminat public și supraveghere video.
Este foarte important ca tot ceea ce realizează ei acum să fie foarte bine conexat cu acest moment doi, o etapă care, odată implementată, va situa Aeroportul Internațional din Craiova între primele din România, ceea ce-l va recomanda ca o alternativă viabilă pentru Aeroportul «Henri Coandă».
Și pe șantierul Centrului turistic pentru agrement și sport am constatat activitate intensă, progresul înregistrat de cei care lucrează este vizibil de la ultima noastră vizită acolo. Sunt turnate fundații, terenul de fotbal cu gazon natural a fost deja amenajat, fiind implementate sistemele de drenaj, dar și de irigare. Urmează să fie adus pământul și înierbat terenul. De asemenea, lucrările sunt avansate și la terenul multifuncţional cu marcaje pentru fotbal, volei, handbal, prevăzut cu suprafaţă sintetică, instalaţie de nocturnă şi împrejmuire.
M-am bucurat să constat că lucrările sunt în grafic și am convingerea că vor fi finalizate în termenul prevăzut în contract“, a afirmat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.
La rândul său, vice­președintele CJ Dolj, Cristinel Iovan, a declarat: „2015 este anul marilor șantiere. Consiliul Județean Dolj s-a angajat și este extrem de hotărât să ducă la bun sfârșit toate proiectele în care s-a implicat, multe dintre acestea fiind derulate cu fonduri europene.
Două dintre ele au făcut obiectul vizitei noastre în șantiere și acum pot spune că atât reabilitarea infrastructurii de mișcare a aeroportului, o investiție de peste 24 de milioane de euro, cât și centrul pentru sport și agrement, un demers care se apropie de patru milioane de euro, vor fi finalizate în termen.
Sunt proiecte care, pentru specialiștii implicați, fie că vorbim de cei ai CJ Dolj, fie de cei ai aeroportului, au însemnat nopți nedormite, mult stres, dar care, finalizate, vor aduce valoare adăugată la dezvoltarea acestei zone“.
Proiectul Reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova are o valoare totală de 24,4 milioane de euro, obținută prin Programul Operațional Sectorial Transport. Prin această investiție se urmărește realizarea lucrărilor de reparații la structura de beton pentru toată infrastructura de mișcare, aplicarea unui covor de mixturi asfaltice pe pista de aterizare-decolare, lărgirea căii de rulare la o lățime de 25 metri, extinderea platformei de îmbarcare-debarcare de la două la opt locuri de parcare, modernizarea instalației de balizaj și construirea unui post de transformare, precum și realizarea unui nou sistem de canalizare.
Centrul turistic pentru agrement și sport are o valoare totală de 3,7 milioane de euro și este finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Investiția va conduce la crearea unei baze sportive și pentru agrement moderne, în zona Aeroportului.
BIROUL DE PRESĂ


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 22 martie 2019

Actualitate

» Tudorel Toader a pregătit OUG care va permite celor condamnați înainte de noiembrie 2018 la completurile de 5 de la instanța supremă să depună contestație în anulare. Liviu Dragnea, printre beneficiari
» PNL Dolj: nu mai sunt bani pentru comunităţile locale
» Manfred Weber spune că Timmermans și socialiștii europeni ar trebui să sancționeze PSD, partid care e pe punctul de a legaliza corupția
» Restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone la frontiera cu Ungaria
» Petiția pentru anularea Brexit-ului a ajuns la aproape 3 milioane de semnături
» Iohannis cheamă la consultări societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum pe justiţie
» Grefierii din Craiova şi Târgu Jiu cer condiţii mai bune de muncă
» Restricții de circulație în Grecia
» Peste 1.500 de grefieri cer condiţii mai bune de muncă
» Premierul Dăncilă în vizită în SUA
» Uniunea Europeană: Amânare Brexit până la 12 aprilie
» Trafic restricţionat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa timp de două săptămâni
» Vâlcea: Restricţii de circulaţie pe DN 7

Dolj

» Ce riscuri sunt pentru elevii care abandonează şcoala
» Se opresc gazele pe trei străzi din Craiova
» Dolj: Patru medii de 10 la clasa a VIII-a şi nici una la clasa a VII-a, în urma rezultatului la simulare
» Continuă proiectul „De ce să sortăm gunoiul?“, la Biblioteca Judeţeană
» Tot podiumul pentru studenţii automatişti craioveni
» Brico Depôt vine mai aproape de clienți la nivel național, acum și în Craiova
» Dolj: Prinşi conducând fără permis
» Craiova: Zilele Elena Farago la cărticica pentru prichindei și copii mai măricei
» (FOTO, VIDEO) Craiova: Dosar penal pentru demolare fără autorizație a unei clădiri
» Cărţi funciare gratuite pentru locuitorii din 25 de localităţi doljene
» Craiova: Şoferii care au trecut pe roşu, sancţionaţi
» Dolj: Depistat în timp ce sustrăgea arbori din pădure
» Dolj: Pistol găsit în urma unei percheziţii
» Dolj: Prins băut la volan

Olt

» Corupere sexuală a unui minor într-un fast-food din Slatina
» Olt: Vizibilitate redusă pe DN 65 din cauza ceţii

Mehedinţi

» Sute de elevi au vizitat IPJ Mehedinţi
» Locuri de muncă vacante în Mehedinţi

Vâlcea

» Vâlcea: Agenţii de securitate, verificaţi de poliţişti
» Vâlcea: Transport ilegal de animale, depistat de poliţişti
» Incendiu violent într-o pădure din comuna vâlceană Mălaia
» Vâlcea: Cercetate pentru furt calificat

Sport

» Fotbal / Doljenii au luat 9 puncte din 9 în etapa a 19-a de la Liga a III-a, seria 3
» Simona Halep vs Taylor Townsend, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ora 00:30
» Fotbal / „Tineretul“ lui Rădoi a pierdut la limită cu Spania

Magazin

» Cel mai puternic antibiotic natural. Este folosit din vechime, dar mulți nici nu știu despre el
» Cuişoarele au puteri miraculoase
» Topul Fericirii în 2019. Unde se plasează România
» Hong Kong intenţionează să construiască o insulă artificială
» Deranjul din bucătărie te face să mănânci mai mult
» Rănile nevindecate din copilărie ne ghidează viața. Evită să îi spui copilului tău următoarele cuvinte!
» Inteligenţa artificială, un posibil viitor star al industriei muzicale
» Colonizarea Lunii și cucerirea Sistemului Solar
» Aproape 43% din teritoriul Uniunii Europene era acoperit de păduri în 2015
» 50 de lucruri uimitoare despre corpul uman
» Topul celor mai fericite ţări de lume. România – locul 48
» Astăzi se sărbătoreşte ziua mondială a apei

Top